Wageningen Universiteit

INSECTEN: KUNST EN VLIEGWERK IN TENTOONSTELLING

Insecten in de kunst. Op maandag 18 september, om 12.00 uur opent de Wageningse wethouder van Cultuur Minie S.G. Walma de tentoonstelling 'Kunst en Vliegwerk' in het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen Universiteit. Meer dan 35 kunstenaars hebben zich laten inspireren door de vormen- en kleurenrijkdom van insecten. Zij hebben dit omgezet in schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, sieraden en video.

MEDIAVERTEGENWOORDIGERS ZIJN VAN HARTE UITGENODIGD DE OPENING BIJ TE WONEN.

Insecten hebben kunstenaars al eeuwenlang geïnspireerd. De Gouden Eeuw was een hoogtepunt in de insectenkunst. Maar ook de kunst in de afgelopen twee eeuwen is rijk aan insecten. Vincent van Gogh, Salvador Dali, Escher, Picasso, Miro, Ernst, Oppenheim, Botero, Richier, Fabre en vele anderen lieten eigentijds werk met insecten na.

De tentoonstelling 'Kunst en Vliegwerk' is de eerste van de vele activiteiten van het grootse festival Wageningen - City of Insects (18-24 september) dat het resultaat is van de hoofdprijs in de Academische Jaarprijs die door het Wageningse team is gewonnen. Tijdens dit festival zullen er meer dan vijftig activiteiten zijn voor jongeren en volwassenen, waarin insecten centraal staan. Het thema van het festival is 'Zonder insecten geen leven op aarde'.

Voor meer informatie en programma van het festival Wageningen - City of Insects zie de website: www.cityofinsects.nl