Gemeente Geertruidenberg


Eerste paal Wim Letschertbrug op 18 september de grond in

Op 18 september zal wethouder Van Onzenoort rond 15.00 uur de eerste paal slaan van de Wim Letschertbrug. Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden op de bouwlocatie van de brug, deelgebied De Vesting, Brandepoortbastion, Stationsweg te Geertruidenberg.

Aannemerscombinatie Colijn/Hillebrand te Werkendam is inmiddels met de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

Project Dongeburgh

De gemeente Geertruidenberg realiseert hier, in samenwerking met de projectontwikkelaars BAM Vastgoed, WSG, Rabo Vastgoed en Van Hemert Beheer BV, het unieke project Dongeburgh. Langs de oevers van de Donge, in de kernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer, worden hier circa 950 woningen gerealiseerd. De langzaamverkeersbrug oftewel de Wim Letschertbrug over de Donge, vormt een belangrijke verbindende schakel tussen de twee kernen. De brug is ontworpen door Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam. Het bijzondere ontwerp van de brug benadrukt nog eens de stedenbouwkundige visie over het project Dongeburgh. Door de bouw van de brug ontstaat nl. niet alleen een feitelijke verbinding, maar ook de gewenste zichtlijn, tussen de Markt in Geertruidenberg en het Heereplein in Raamsdonksveer.

Verplaatsingen

Om deze plannen uit te voeren moeten nog diverse bedrijven uit het plangebied worden verplaatst, zoals het huidige Texaco brandstoffenverkooppunt aan de Stationsweg te Geertruidenberg en de scheepsmachinefabriek Asto te Raamsdonksveer, waarvoor vervangende locaties beschikbaar zijn. Daarnaast moeten voor diverse andere bedrijven, zoals Big Boss en Super De Boer, nog vervangende locaties gevonden worden. Het jachtenbouwbedrijf Altena uit Geertruidenberg en scheepswerf De Donge uit Raamsdonskveer zijn al verplaatst naar de locatie De Pontonnier te Raamsdonksveer.