Samen aan de slag in Bloemhof/Oleanderbuurt

Vestia rotterdam feijenoord

Vestia en de deelgemeente Feijenoord starten een campagne om te zorgen dat de Oleanderbuurt in Rotterdam Zuid weer schoon, rustig en gezellig wordt. De aftrap is op maandag 18 september om 15.00 uur op de hoek van de Putsebocht / Sint Andriesstraat. Portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord zal samen met Vestia Manager Klantenservice Roland van Leeuwen op gepaste wijze het startsein geven.

Waarom een campagne?
De bewoners van de Oleanderbuurt in Bloemhof zijn niet zo tevreden over de kwaliteit van hun leefomgeving. Dat is één van de uitkomsten van een
tevredenheidsonderzoek dat Vestia Rotterdam Feijenoord heeft uitgevoerd. Mensen zijn niet altijd blij met de mate van netheid en rust in de wijk. Ook qua gezelligheid zou er wel wat mogen veranderen.

Campagne
Vestia en de deelgemeente Feijenoord starten gezamenlijk een campagne die de Oleanderbuurt weer schoon, rustig en gezellig moet maken. Ook bewoners worden daar actief bij betrokken, want: in de Oleanderbuurt lossen we het samen op, toch?

Eerst een grote schoonmaak
De campagne begint met een grote schoonmaak. In de week van maandag 18 t/m vrijdag 22 september tussen 15.00 uur en 19.00 uur gaan Vestia, Roteb, de Oleander Overleg Groep (OOG) stapsgewijs de Oleanderbuurt door. Bewoners kunnen grofvuil, afval en zaken als oude koelkasten aan de straat zetten. Ook zullen alle portieken goed worden schoongemaakt.

Schoon, rustig, gezellig
In de Oleanderbuurt zullen verschillende posters te zien, met de themas schoon, rustig en gezellig. Ook ontvangen bewoners verschillende nieuwsbrieven waarin ze informatie ontvangen over waar ze terecht kunnen voor diverse vormen van woonoverlast, evenals tips m.b.t. wat men zelf kan doen om bij te dragen aan een prettige buurt. In november zal er opnieuw een onderzoek plaatsvinden om te kijken wat het effect van de campagne is geweest.

Thuis in de wijk
Een goed woonmilieu is belangrijk: huurders van Woningcorporatie Vestia moeten zich niet alleen prettig voelen in hun woning, maar ook in hun wijk. Vestia is zich ervan bewust dat sociale samenhang een belangrijke pijler is voor het goed functioneren van wijken. Maar ook realiseren wij ons dat je prettig voelen in een wijk voor een groot deel te maken heeft met je veilig voelen. Daarbij is het belangrijk dat de (semi-) openbare ruimten schoon, heel en veilig zijn. Vestia wil een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de gevoelens van veiligheid maar realiseert zich ook dat dit alleen kan in samenwerking met (lokale) overheid en bewoners.

Noot aan de redactie

U bent van harte welkom op maandag 18 september om 15.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vestia Rotterdam Feijenoord
Josephine Verhoef
PR&Communicatie
Tel: (010) 423 99 32 / (06) 22 54 41 01