Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Werkzaamheden aan het spoor in Sittard

Sittard-Geleen, 15 september 2006 - Vanaf maandag 18 september start spoorbeheerder ProRail met de voorbereidende werkzaamheden voor twee projecten ter hoogte van de Heijersteeg. Het gaat hierbij om de vernieuwing van de fietstunnel en het plaatsen van geluidsschermen. Het merendeel van de werkzaamheden zal overdag plaatsvinden. De reden dat wij u op zo'n korte termijn informeren, is gelegen in het feit dat pas deze week bekend is geworden dat het project van start gaat.

Fietstunnel

De fietstunnel Heijersteeg is verouderd en is aan vernieuwing toe. ProRail vervangt daarom in de komende maanden de complete tunnel. Met de nieuwe tunnel wordt de geluidsafstraling naar de omgeving aanzienlijk minder. Als gevolg van de vervanging is de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers vanaf 18 september. De werkzaamheden duren tot medio januari 2007. De afsluiting en de omleidingroutes worden aangebracht in nauw overleg met de gemeente Sittard-Geleen. U kunt de borden volgen voor een alternatieve route (zie bijgevoegde situatietekening).

Geluidsschermen

Ter hoogte van Heijersteeg worden aan de oostzijde langs het spoor geluidsschermen geplaatst over een lengte van in totaal 800 meter. Aan de westzijde (Hoogveld) wordt over een lengte van 30 meter het gat in het bestaande scherm gedicht.

Als u dichtbij het spoor woont, kunt u geluidshinder ondervinden van de auto's van het personeel, het aan- en afvoeren van materialen en de werkzaamheden.

Informatieavond

De gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met ProRail organiseren in de 2e helft van oktober een informatieavond. Direct omwonenden ontvangen hiervoor begin oktober een persoonlijke uitnodiging.

Vanaf 20 september kunt u ook op de website van de gemeente www.sittard-geleen.nl

informatie vinden over de werkzaamheden en de omleidingen.


---