Gemeente Breda

Fiets naar je werk in de Week van de vooruitgang

FietsNaarJeWerk_kln.gif

Medewerkers en bestuurders van de gemeente Breda en de GGD gaan maandag 18 september op de `Fiets naar het werk'. `Fiets naar je werk' maakt deel uit van de Week van de vooruitgang, een initiatief van Milieudefensie. In de week van 16 tot 22 september staan lopen, fietsen, (gratis) openbaar vervoer en kritische kijken naar het autogebruik centraal. Breda werkt mee aan dit initiatief.

Medewerkers (en bezoekers) van gemeente en GGD worden opgeroepen op de fiets naar het werk te komen. Het college van burgemeester en wethouders geeft het voorbeeld en komt die dag fietsend naar het Stadskantoor. Zij arriveren rond 80.30 uur bij de fietsenkelder aan de zijkant van Stadskantoor A.

Fietsen voor milieu en gezondheid op 18 september

De gemeente Breda en GGD West-Brabant nemen deel aan de actie `Fiets naar je werk' op 18 september. Belangrijkste motieven om aan te sluiten bij de landelijke activiteiten zijn ingegeven vanuit milieudoelen en landelijke aandacht voor de gezondheid.

De gemeente steunt de activiteiten die gunstig zijn voor onder andere luchtkwaliteit en geluid en tegelijkertijd voor verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Het is een van de mogelijkheden die wordt benut uit het totale pakket aan maatregelen uit het Luchtkwaliteitsplan Breda 2006-2009. Met aandacht voor fietsen willen GGD en gemeente aandacht vragen voor de bewegingsarmoede in Nederland. Fietsen is gezond.

Overige activiteiten

Het komend weekend van 16 en 17 september kan iedereen in Noord-Brabant gratis de stads- en streekbus gebruiken. Dit gratis openbaar vervoer vindt plaats op initiatief van het Reizigersoverleg Brabant en de Brabantse Milieufederatie. De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit initiatief. De site www.reizigersoverlegbrabant.nl biedt verschillende tips voor evenementen in combinatie met het gratis vervoer. Zo heeft dit weekend het evenement Breda Barst plaats in het Valkenberg waar bezoekers vanuit Brabant gratis met het openbaar vervoer naar toe kunnen. De actie geldt overigens niet voor de deeltaxi en de Uitbus.

Op voeten en fietsen naar school op 21 september

De organisatie voor verkeersveiligheid 3VO neemt het voortouw voor het te lopend en fietsend naar school komen. De volgende scholen geven het voorbeeld: openbare basisschool de Klokkebei in Ulvenhout en de Jenaplanschool de Springplank in Teteringen.

Het nieuwe rijden

De gemeente Breda heeft de jaarlijkse `BROEMdag' samengevoegd met het `Nieuwe rijden'. Op 27 oktober vindt deze jaarlijkse dag BROEM (BReed overleg Ouderen En Mobiliteit) plaats en worden cursussen gegeven aan 50-plussers om hun rijvaardigheid op te frissen.

Zie http://www.weekvandevooruitgang.nl/
klik links op activiteiten, en daarna op Breda.

Breda, 15 september 2006