Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prinses Laurentien woont 18 september 2006 White House Conference on Global Literacy bij in New York

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden woont maandag 18 september in New York de White House Conference on Global Literacy bij.

Deze conferentie, een initiatief van mevrouw Laura Bush, wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De conferentie is bedoeld om internationale overheden te stimuleren zich in te zetten voor alfabetisering.

De inleiding wordt verzorgd door Laura Bush. Daarna vinden diverse forum- en informele bijeenkomsten plaats. Tijdens de bijeenkomsten worden succesvolle alfabetiseringsprojecten uit verschillende landen besproken. Naast praktische informatie over hoe overheden deze projecten zelf kunnen oppakken, wordt vooral gewezen op het belang en het effect van deze projecten.
Het effect op mensen die hebben leren lezen en schrijven is enorm. Hun sociale en economische participatie stijgt aanzienlijk. Ze maken een grote persoonlijke ontwikkeling door en zijn beter in staat om een financieel onafhankelijk bestaan op te bouwen.
De forums richten zich op een drietal thema's, te weten: de leesbevordering tussen moeders en dochters, de relatie tussen gezondheid en geletterdheid en geletterdheid en financiele onafhankelijkheid.

De conferentie wordt bijgewoond door dertig First Lady's en veertig ministers van Onderwijs, afkomstig uit vele delen van de wereld. De conferentie moet leiden tot meer internationale betrokkenheid bij alfabetisering en meer Publiek Private Samenwerking om alfabetiseringsprojecten op te zetten.

15 september 2006

© RVD