Gemeente Arnhem

Onderzoek naar kwaliteitsverbetering bij verbreding A12(15-09-2006) In een bestuurlijk overleg vanmiddag heeft het project om de verbreding van de A12 een kwaliteitsimpuls te geven, groen licht gekregen. Het project houdt in dat er een onderzoek komt waarbij gekeken wordt welke kansen er liggen om zowel de A12 als de directe omgeving daarvan te verbeteren. De bedoeling is de uitkomsten van het onderzoek mee te nemen in de bestaande plannen voor het verbreden van de A12.

Het project is een initiatief van de wethouders RO en Milieu van de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal. Andere partijen die betrokken zijn bij het project zijn de Stichting Duurzame A12, Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Geldersch Genootschap en de Rijksadviseur Infrastructuur.

Het project wordt uitgevoerd als vervolg op de werkateliers die door de Stichting Duurzame A12 geïnitieerd zijn. In het project worden de bestaande ontwikkelingen rondom de A12 zoals bij Larenstein en in Presikhaaf meegnomen. Verwacht wordt dat het onderzoek het eind van dit jaar kan worden afgerond, zodat de resultaten kunnen worden meegenomen in de bestaande plannen voor de verbreding. Voor het onderzoek is maximaal 40.000 euro beschikbaar.