Politie Haaglanden

persberichten 18 september

Haaglanden, 18-09-2006

Man (22) met vuurwapen aangehouden
Den Haag De politie heeft zondag 17 september een 22-jarige Hagenaar aangehouden voor vuurwapenbezit. De politie kreeg rond 13.00 uur een melding dat in een woning aan de Rijswijkseweg een man met een vuurwapen aanwezig was. Ter plaatse aangekomen was alleen de verdachte nog aanwezig in de woning. De 22-jarige Hagenaar kwam zelf naar buiten waarop hij werd aangehouden door de politie. Bij doorzoeking in de woning werd een vuurwapen aangetroffen.

Duur ritje op scooter
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar is zondag 17 september aangehouden nadat agenten hem om 14.00 uur op een volledig gestripte scooter zagen hem over de Hardenbroekstraat rijden. Bij het zien van de politie probeerde de jongen te vluchten, maar de politie was hem te slim af. De Hagenaar verklaarde de scooter te hebben gevonden. Hij werd aangehouden en kreeg een boete voor het rijden zonder helm, zonder verzekering en zonder bromfietscertificaat.

Ongeval onder invloed
Den Haag - Via de meldkamer werden politieagenten zondag 17 september rond 12.00 uur naar de Bezuidenhoutseweg gestuurd. Daar zou een 46-jarige Haagse motorrijder ten val zijn gekomen. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een getuige die had gezien dat de motorrijder inderdaad was gevallen en vervolgens te voet was verder gegaan. Agenten zochten de omgeving af en troffen even later de motorrijder aan. De man bleek onder invloed van alcohol. Bij een blaastest aan het politiebureau blies hij 775 ugl. Hierop werd het rijbewijs van de Hagenaar ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

Aangehouden na rit over busbaan
Den Haag - Surveillerende agenten zagen zondag 17 september rond 19.00 uur een 24-jarige Haagse automobilist met 90 km/uur over de busbaan op de Van Alkemadelaan rijden. De agenten reden achter de automobilist aan en probeerden hem met stoptekens tot stilstand te brengen. De Hagenaar negeerde alle tekens en reed door. Uiteindelijk stopte de man op de Assensestraat en rende een flatgebouw in. Politieagenten renden de man achterna en wisten hem te achterhalen en namen hem mee naar het politiebureau. Hoewel de man niet had gedronken werd op last van de officier van justitie zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongen aangehouden na diefstal bromfiets
Rijswijk Vier jongeren uit Rijswijk (15 16 jaar) werden op zondag 17 september om 18:15 uur aangehouden op de Mgr. PJ Willekenslaan. Surveillerende politieagenten troffen de jongeren aan met een bromfiets die, zoals later bleek, al eerder in Rijswijk gestolen was. De jongeren verklaarden dat ze de bromfiets hadden gekocht op Marktplaats. De jongeren werden voor nader verhoor ingesloten.

Slingerende bestuurder aangehouden
Rijswijk Slingerend rijgedrag was de aanleiding voor twee politieagenten om op maandag 18 september om 02:30 uur een automobilist op de Schaapweg aan een controle te onderwerpen. De 48-jarige Hagenaar had te veel gedronken en werd aangehouden. Hij blies aan het bureau 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Onder invloed zonder certificaat
Rijswijk Een 19-jarige bromfietser uit Poeldijk werd op maandag 18 september om 04:00 uur op de Vondellaan aangehouden. De man werd bij een routinecontrole aangehouden waarna bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 375 ug/l. De man had ook geen bromfietscertificaat.

Dronken bromfietser aangehouden
Voorburg Maar liefst 875 ug/l blies een 37-jarige Voorburger nadat hij op maandag 18 september om 02:00 uur op de Van de Wateringelaan was aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag waarna hij aan een controle werd onderworpen.

Rijbewijs kwijt na te hard rijden
Leidschendam Een 28-jarige automobilist uit Leiden werd op maandagochtend betrapt op te hard rijden. Politieagenten constateerden dat de man 170 km/u over de snelweg A4 reed, waar 100 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.