Ingezonden persbericht

Unieke softwareoplossing voor bedrijven

Hyperion en BWise bieden organisaties voorsprong in business performance

Utrecht, 18 september 2006 - Hyperion (Nasdaq: HYSL), wereldwijd marktleider op het gebied van Business Performance Managementsoftware, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met BWise, aanbieder van oplossingen op het gebied van Corporate Governance, Compliance en Risk Management. Het partnerschap van BWise en Hyperion zal bedrijven handvatten bieden om de bedrijfsvoering snel en efficiënt naar een hoger niveau te tillen.

BWise en Hyperion brengen door hun samenwerking een unieke oplossing op de markt. Het partnerschap Hyperion-BWise geeft CFO's en andere managers niet alleen vertrouwen in de cijfers, maar ook vertrouwen over de achtergrond van de cijfers. De producten van BWise, expert op het gebied van Enterprise Risk Management, leveren de benodigde informatie over de kwaliteit van de bedrijfsprocessen, terwijl de producten van Hyperion, expert op het gebied van Enterprise Performance Management, voor deze analyse met de juiste cijfers komen. De combinatie van gegevens zal de kwaliteit van het cijfermateriaal nog waardevoller maken.

Vlekkeloze executie
Maar de combinatie Hyperion en BWise biedt bedrijven nog veel meer. "Business Performance Management en Business Process Management zijn sterk aan elkaar gerelateerde disciplines. Het koppelen van BWise en Hyperion helpt klanten met goede beheersmaatregelen, omdat het voldoen aan externe regelgeving cruciaal is voor goed prestatiemanagement. De combinatie van software van beide ondernemingen helpt klanten hun eigen business op een hoger plan te brengen: strategieën die zijn ontwikkeld met behulp van Hyperion software hebben voordeel bij een vlekkeloze executie met BWise," vertelt Frank Buytendijk, Vice President Corporate Strategy van Hyperion.

Robert Pijselman, CEO BWise: "Dat organisaties moeten voldoen aan richtlijnen als Sox en Basel is algemeen bekend, het is pure noodzaak. Maar juist om nóg een stap verder te zetten en de organisatie naar een hoger plan te trekken vormt op dit moment de uidaging voor veel CFO's. De vraag van bedrijven naar een combinatie van software-applicaties vormt de basis van onze samenwerking met een sterke partij als Hyperion. Deze samenwerking is een uitstekende mogelijkheid om onze klanten een duidelijke voorsprong te bieden op het gebied van business performance."

Over BWise
BWise is een innovatief Nederlands softwarebedrijf dat oplossingen levert op het gebied van Compliance Management, gebaseerd op een sterk fundament van business procesmanagement. De geïntegreerde oplossingen helpen klanten Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web. Deze oplossingen dragen bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act en de Code Tabaksblat. Meer dan 1200 bedrijven en overheidsinstanties in binnen- en buitenland gebruiken de BWise oplossing, waaronder AEGON nv, TNT, VNU, Crucell en Connexxion. Meer informatie is te vinden op www.bwise.nl.

Over Hyperion
Hyperion (Nasdaq: HYSL) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Performance Management-software. Het bedrijf heeft meer dan 12.000 klanten die de software van Hyperion gebruiken om zicht te krijgen op de resultaten van hun activiteiten en om hen te helpen plannen en organiseren om die prestaties te verbeteren. Met de Hyperion software kunnen klanten data verzamelen, ordenen en analyseren, alvorens het door de onderneming te communiceren. Hyperion levert de enige Business Performance Management-oplossing die in één enkel systeem financiële management applicaties integreert met een business intelligence platform.

Hyperion levert een meer dan compleet aanbod aan geïntegreerde applicaties in combinatie met het toonaangevende Business Intelligence Platform voor ondersteuning en ontwikkeling van oplossingen op het gebied van Business Performance Management. Met een netwerk van meer dan 600 partners biedt Hyperion een ongeëvenaard niveau van gespecialiseerde oplossingen en diensten. In Nederland komt dit tot uiting in strategische partnerships met bijvoorbeeld: Atos KPMG Consulting, IBM Business Consulting Services, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consultancy, Vision Web/fiNext en Partake.

Hyperion is opgenomen in de Fortune 100 Best Companies to Work For 2004-lijst en bedient klanten in 90 landen. Vanuit haar eigen vestiging in Utrecht bedient Hyperion Solutions de Nederlandse markt met meer dan 50 zeer kundige en getalenteerde medewerkers. In het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2006 heeft Hyperion een jaaromzet gerealiseerd van 765 miljoen dollar. Voor meer informatie ga naar www.Hyperion.nl