Bruinvis sanne overleden

Harderwijk 18 september 2006 - Zondagavond is bruinvis Sanne overleden. De afgelopen twee weken was ze al ziek, maar gisteren ging haar gezondheid opeens snel achteruit. Vroeg in de middag kreeg ze problemen met zwemmen, even later wilde ze ook niet meer eten. Ondanks actieve ondersteuning van de verzorgers overleed Sanne even voor zeven uur. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Sanne werd geboren in het voorjaar van 2004. In oktober van datzelfde jaar spoelde ze aan op het strand van Ameland. De ernstig zieke bruinvis werd overgebracht naar het opvangcentrum SOS Dolfijn in het Dolfinarium. Na haar herstel bleef ze achter in het zeezoogdierenpark en werd overgebracht naar de Bruinvisbaai. Daar ontwikkelde ze zich tot een ondeugend meisje, een speels dier, dat altijd nieuwsgierig was naar de mensen die naar haar kwamen kijken.

Sanne keerde niet naar de Waddenzee terug vanwege de geringe kans daar te overleven. Ze was jonger dan 6 maanden toen ze aanspoelde en had nog niet geleerd om zelfstandig vis te vangen.

De afgelopen twee weken ging het niet goed met Sanne. Ze at slecht en vermagerde snel. Daarom werd ze overgebracht naar SOS Dolfijn. Onderzoek wees uit dat ze last had van schimmel in haar longen en ontstekingen aan de luchtwegen. Daarop kreeg ze een antibioticakuur voorgeschreven. Die heeft dus niet mogen baten. Sanne is twee jaar oud geworden.

Het Dolfinarium is bedroefd over het overlijden van Sanne, die zal worden herinnerd om haar vrolijke en speelse karakter.