Ingezonden persbericht


Persbericht

TNT Express Worldwide Networks kiest Unisys Logistics Management System voor uitbreiding Luchtvrachtactiviteiten

Schiphol-Rijk, 18 september 2006 - TNT Express Worldwide Networks (TNT), onderdeel van de Nederlandse TNT NV, heeft het Unisys Logistics Management System (LMS) gekozen voor de ondersteuning van zijn luchtvrachtactiviteiten. Unisys gaat TNT voorzien van hosting- en integratiediensten en zal nauw met TNT samenwerken voor de implementatie en in gebruikname die naar verwachting in september of oktober van dit jaar plaatsvindt. Unisys heeft hiertoe een meerjarig contract gesloten met TNT Express.

TNT koos om diverse redenen voor de Unisys-oplossing en diensten om zijn luchtvrachtactiviteiten verder te verstevigen. De Unisys-oplossing is webgebaseerd, zodat TNT geen software hoeft te installeren. De eenvoudige toegang tot het systeem stelt het bedrijf in staat de oplossing parallel te gebruiken met zijn overige netwerken. Zo kan TNT sneller reageren op veranderende marktbehoeften op een wereldwijde schaal. Verder stelt het systeem TNT in staat om procescontroletools zoals barcodescanners te integreren en kan het bedrijf een koppeling leggen met geautomatiseerde warehouse-systemen. Het systeem kan ook RFID-technologie integreren op het moment dat deze techniek breder geaccepteerd is. Door de inzet van de hosting-diensten van Unisys zijn de beheerlasten lager. TNT kan hierdoor naar verwachting zijn IT-kosten verlagen en een betere Return On Investment realiseren.

"Wij werken goed samen met Unisys aan deze belangrijke implementatie die ons helpt bij de groei van onze luchtvrachtactiviteiten, uitgaande van het bestaande netwerk en de nieuwe vrachtvliegtuigen die we gaan inzetten", zegt John Batten, managing director Global Network & Air Cargo Sales bij TNT. "Wij hebben veel systeemleveranciers geëvalueerd en hebben geconcludeerd dat de expertise en de bewezen oplossingen van Unisys het beste bij ons pasten, nu en in de toekomst."

TNT is één van de grootste zakelijke logistieke dienstverleners in de wereld. Het bedrijf levert wekelijks meer dan 3,5 miljoen pakjes en documenten af bij klanten in meer dan 200 landen. TNT beschikt over 900 depots en sorteercentra. Met 19.000 voertuigen en 43 vliegtuigen heeft TNT het grootste lucht- en wegtransportnetwerk voor Express-diensten in Europa.

Het Unisys Logistics Management System is een end-to-end oplossing die de kernonderdelen van het luchtvrachtproces integreert. Het systeem ondersteunt de deur-tot-deur levering, ruimtebeheer in vliegtuigen, geautomatiseerde verwerking van zendingen, samenwerking met partners en berichtendiensten binnen de supply chain. De oplossing is webgebaseerd, maakt gebruik van open standaarden en omvat uitgebreide beveiligingsvoorzieningen waardoor vertrouwelijke data altijd vertrouwelijk blijft.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.

Ingezonden persbericht