Politieberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 18-09-2006

Woning inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een woning aan het Ondiep.

Door getuigen werd omstreeks 21.10 uur gebeld omdat men had gezien dat een onbekende man een ruitje van een voordeur bij een woning in het Ondiep had vernield. De man was via de ontstane opening naar binnen gekropen. De agenten kwamen ter plaatse en riepen een aantal malen naar de man die zich in de woning bevond.

Omdat de man niet naar buiten kwam forceerde de agenten de voordeur en gingen in de woning op zoek naar de man. Uiteindelijk werd de 37-jarige man uit Beekbergen aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Twee jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Vondellaan heeft de politie zondagmiddag in een stadsbus twee jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen op het Smaragdplein.

Omstreeks 15.30 uur meldde verschillende getuigen dat zij een groepje jongeren bij een bushalte aan het Smaragdplein hadden gezien die daar vernielingen pleegden. De jongeren zouden twee fietsen hebben vernield en vervolgens op de bus zijn gestapt. Ter hoogte van de Vondellaan werd de betreffende bus aan de kant gezet en twee jongens -16 en 17 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op de Herculeslaan en de Marnixlaan heeft de politie zondagmiddag- en avond een alcoholcontrole uitgevoerd. Tussen 14.00 en 22.00 uur werden 1071 bestuurders gecontroleerd. In totaal werden 7 bestuurders aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij verdacht wordt van een inbraak op een woonboot aan de Bilitonkade.

Rond 08.05 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een woonboot aan de Bilitonkade. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. Aan de hand van een goed signalementen zag de politie op de Diemenstraat een persoon lopen die voldeed aan het signalement. Na een korte sprint werd de 26-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gestolen boot teruggevonden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden voor het plegen van een diefstal van een boot.

Een 59-jarige eigenaar van een motorboot zag zijn - in juli gestolen boot zondagmiddag liggen in de omgeving van de Lauwerecht. De man waarschuwde de politie die ter plaatse kwam. Aan de hand van de aangifte kon de politie nagaan dat de boot van de man was. In een schuur op het terrein zagen agenten diverse buitenboordmotoren staan. Twee personen een 42-jarige vrouw en een 52-jarige man beiden uit Utrecht - zijn verdachten in deze zaak. De booteigenaar kreeg zijn bezit weer terug.