Politie Groningen

Maandag 18 september 2006

Provincie Groningen, 18-09-2006

Doezum: getuigenoproep aanrijding auto en bromfiets

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de kruising Provincialeweg en Harkereed in Doezum. De aanrijding vond maandagmorgen rond 7.00 uur plaats. Een 25-jarige bromfietsster uit Visvliet reed over de Provincialeweg en wilde afslaan naar de Harkereed. Een achteropkomende blauwe auto reed haar daarbij aan. De personenauto reed vervolgens door in de richting van Kornhorn. Het 25-jarige slachtoffer is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de automobilist(e) kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Leek, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: autos bekrast

In de Kochstraat in Groningen zijn zaterdagnacht minstens 12 autos bekrast met een scherp voorwerp. De autos stonden achter elkaar langs de straatkant. De politie vraagt autobezitters, waarvan de auto beschadigd is, aangifte te doen.

Haren: rijbewijzen ingevorderd

Bij een snelheidscontrole op de A28 bij Haren hebben zondag twee automobilisten hun rijbewijs in moeten leveren. Een 29-jarige automobiliste uit Breda reed 129 km/uur. Een 23-jarige automobilist uit Groningen werd geklokt met 122 km/uur. Op de A28 nabij Haren geldt vanwege wegwerkzaamheden een maximum snelheid van 70 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding motor

Een 12-jarige jongen uit Groningen is zondagmiddag op de Wolddijk in Groningen gewond geraakt. De jongen fietste daar samen met zijn vader. Beiden wilden op een gegeven moment keren. Hierbij lieten zij een achterop komende 22-jarige motorrijder uit Groningen niet voor gaan. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de jongen. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum: fietser onder invloed veroorzaakt aanrijding

Een 45-jarige fietser uit Marum heeft zondagavond een aanrijding veroorzaakt bij de Noorderweg rotonde in Marum. De man reed in tegenovergestelde richting over de rotonde. Hierbij zag hij een 27-jarige automobiliste uit Den Ham over het hoofd. Hij raakte de zijkant van de auto. Bij controle bleek de fietser onder invloed van
1,3 promille alcohol. De man is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sebaldeburen, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 411, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Grootegast, Bovenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 323, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 160, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.