Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Esther de Kleuver wint eerste Renate Limbach Toernooi

Op zaterdag 16 september werd in Baarn het eerste Renate Limbach Nederlands Kampioenschap Rapid voor vrouwen- en meisjesteams gespeeld. Renate overleed begin juni plotseling en vanwege haar verdienste voor de schaaksport, en niet in de laatste plaats voor het vrouwenschaak, draagt de SGS het kampioenschap aan haar op.

Daarmee heeft de SGS dit voormalig Mevrouw Vinke toernooi niet alleen een nieuwe naam gegeven maar ook een andere ambiance. Naast de prachtige wisselbekers en dito medailles waren er geldprijzen voor de vrouwen en kreeg de regionale bond met de best vier spelende vrouwen ook nog de Renate Limbach trofee. De opening en de prijsuitreiking werden door de familie van Renate Limbach bijgewoond.

Michiel Bosman reikte de eerste Renate Limbach trofee uit aan het winnende team van de SGS

Na enig rekenwerk bleek dat de SGS-vrouwen het best hadden gepresteerd. De vriend van Renate, Michiel Bosman, overhandigde het vrouwenteam van de SGS de wisseltrofee, een grote beker. Esther de Kleuver werd eerste in het vrouwentoernooi en kreeg naast een geldprijs ook de titel NK Rapidkampioen vrouwen 2006.

Esther de Kleuver won de eerste editie van het individuele kampioenschap

In het teamkampioenschap voor meisjes waren er bekers en titels voor de Leidse schaakbond in de E-categorie; in de D-categorie werden de D1 meisjes van de RSB kampioen en het meisjesteam van de SGS werd eerste in de B/C categorie.

Uitslagen en foto's zijn (binnenkort) te vinden op http://www.sgs-schaakbond.nl/toernooien/renatelimbach2006/. De sponsor BDO (ook bekend van het BDO schaaktoernooi Haarlem), de KNSB, de Jeugdcommissie en het Bestuur van de SGS hebben mede gezorgd dat dit gezellige en sportieve toernooi een groot succes is geworden.

Noteer alvast in de agenda september 2007, de exacte datum wordt binnenkort vastgesteld.
Louis Hijweegen

---

Goede zevende ronde voor Nederlanders bij het EK voor De Nederlandse afvaardiging bij het Europees Kampioenschap voor de jeugd heeft een goede zevende ronde achter de rug. Er werden vijf overwinningen, vijf gelijke spelen en slechts één nederlaag geteld. Er staat nog geen enkele Nederlander op een medailleplaats, maar met een sprintje in de laatste twee ronden is er misschien nog wat mogelijk. Voor de actuele stand van zaken kunt u hier terecht. Voor de partijen moet u de website van het toernooi bezoeken.