Gemeente Coevorden

De heer H.J. Oldengarm uit Erm ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Op vrijdag 15 september heeft burgemeester B.J. Bouwmeester een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer H.J. Oldengarm uit Erm. De heer Oldengarm is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding ondermeer voor zijn jarenlange inzet voor de Ronde van Erm.

De heer Oldengarm is sinds de oprichting van de Ronde van Erm, in 1972, actief als bestuurslid. Sinds 1991 organiseert hij, ten behoeve van de Ermer Revue, het vrijdagavondprogramma voorafgaand aan de Ronde van Erm. Ook organiseert hij voor de Ronde van Erm sjoel- en schietavonden.
Ook is de heer Oldengarm actief bij toneelvereniging Erm, gedurende 5 maanden per jaar. Dit doet hij sinds 1989. Hij is niet alleen actief als speler; de laatste jaren is hij ook regisseur.

Van 1980 tot 1990 was de heer Oldengarm bestuurslid van Dorpsbelangen Erm, waar hij ook de medeoprichter van is. Vanaf 1997 tot 2000 heeft hij zich tevens bezig gehouden met de voorbereidingen voor het feest tijdens de eeuwwisseling. Daarnaast organiseert hij al ruim 30 jaar diverse buurtactiviteiten in Erm.

Burgemeester B.J. Bouwmeester heeft de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt op 15 september tijdens de feestavond in de feesttent, voorafgaand aan de 25e Ronde van Erm.