Ingezonden persbericht


Nieuw initiatief voor kinderen met een ontwikkelings- en/of gedragsstoornis Logeerweekend.nl: pure ontspanning in Veldhovense bossen

Veldhoven - 18 september 2006. Brabant telt talloze kinderen met een ontwikkelings- en/of gedragsstoornis. Op vakantie gaan, een logeerpartijtje en 'gewoon' een middag bij vriendjes spelen zijn voor deze kinderen allerminst vanzelfsprekende activiteiten. Bij alles wat ze doen, hebben ze extra zorg, aandacht en begeleiding nodig. Velen van hen komen daardoor nauwelijks de deur uit. De toenemende vraag naar geschikte vormen van ontspanning voor deze kinderen leidde onlangs tot het ontstaan van Logeerweekend.nl. Van 27 t/m 29 oktober vindt het eerste logeerweekend plaats.

Eventjes ertussenuit
Logeerweekend.nl organiseert fijne, ontspannen weekenden voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met een gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis. Het initiatief is ontwikkeld in samenwerking met Fontys Hogeschool Eindhoven. Uiteraard is er uitgebreid gekeken naar de behoeften en wensen van de doelgroep. De weekenden worden dan ook gekenmerkt door intensieve begeleiding, persoonlijke aandacht, plezier, veiligheid, duidelijkheid en een vaste structuur. Precies waar kinderen met een gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis behoefte aan hebben. Het programma en de activiteiten sluiten perfect aan bij de wensen en mogelijkheden van de doelgroep.

Locatie
Ook de gekozen locatie is uitermate geschikt voor de doelgroep. De logeerweekenden vinden plaats in De Buitenjan, een fraai vakantiecomplex in de bossen van Veldhoven. De Buitenjan beschikt over kleine slaapkamers en tal van voorzieningen, zoals een eigen speelbos, speeltuin, sport- en speelvelden, toneelzaal, gymzaal, spellokalen en gezellige groepsruimtes.

Vaste groepen
Deelnemers aan Logeerweekend.nl beleven eens per maand een gezellig weekend vol activiteiten. Dat gebeurt telkens in dezelfde groep. Alles is erop gericht om de kinderen op een plezierige, ontspannen manier te vermaken. Wat dit oplevert? De kinderen doen positieve ervaringen op en creëren meer zelfvertrouwen. Ondertussen heeft ook het thuisfront de gelegenheid om even bij te tanken.

Deskundige begeleiding
Kinderen met een ontwikkelings- en/of gedragsstoornis hebben behoefte aan oprechte, positieve aandacht en goede begeleiding. Niet iedereen kan die geven. Daarom wordt er alleen gewerkt met deskundige, gemotiveerde begeleiders. Logeerweekend.nl hanteert hiervoor een strenge selectieprocedure. Alle medewerkers zijn bovendien uitstekend getraind en hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag overlegd.

Het eerste logeerweekend vindt plaats van 27 t/m 29 oktober 2006. Meer informatie over Logeerweekend.nl en het aanmelden van kinderen is te verkrijgen via www.logeerweekend.nl.

Kittie Spierings

Roestvrij Taal
Daguerrestraat 3
5621 AT EINDHOVEN

T: 040-2365291
I: www.roestvrijtaal.nl
E: info@roestvrijtaal.nl

Kittie: 06-46124486
Cindy: 06-48380899

---- --