Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 18 september

* AUTO OP DE KOP IN SLOOT
OOSTVOORNE - De politie stelt een nader onderzoek in naar een ongeval dat zondagavond rond half zeven plaats vond op de Bollaarsdijk waarbij een automobilist met zijn auto op de kop in de sloot terecht kwam.
De man reed over de Bollaarsdijk toen hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor en rechtdoor het weiland inreed. Vervolgens kwam de auto op zijn kop in een sloot terecht. Oplettende bezoekers van een naburige manage zagen het ongeval gebeuren en bevrijdden het 45-jarige slachtoffer uit zijn benarde positie. De bestuurder afkomstig uit Den Briel werd door personeel van de traumaheli en de GGD gestabiliseerd en overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. Er is bloed afgenomen om na te gaan of de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde.


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN, VERDACHTE AANGEHOUDEN

De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft zondagmorgen vroeg een 41-jarige man uit Barendrecht aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Om even na halfzeven kwam er informatie binnen dat de verdachte in de Slaghekstraat met een vuurwapen in z'n hand stond en dat hij het had verborgen in de achterbak van z'n auto en wegreed. Op de kruising Groene Hilledijk
- Dordtsestraatweg werd de wagen met een BTGV-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) staande gehouden en de verdachte aangehouden. De auto en de verdachte werden overgebracht naar een politiebureau. Het vuurwapen van het merk Astra zat verborgen in de linker achterlichtunit.

Uitgave zondag 17 september

* OVERVAL OP SNACKBAR
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt een overval op een snackbar aan de Rietdijk. Zaterdagavond rond kwart over negen kwam een nog onbekende man met een mes de snackbar binnen en wilde geld hebben. Zonder geld af te geven, is de aanwezige medewerker daarop naar achteren gerend en heeft de politie gewaarschuwd. De dader is daarop de winkel uit gevlucht en niet meer in de omgeving gezien. De politie start een onderzoek naar de toedracht en de identiteit van de dader.


* DOORIJDER NA ONGELUK AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft in Hellevoetsluis een doorrijder na een ongeluk aangehouden. Een politieman in zijn vrije tijd kwam zaterdagmiddag rond half twee bij een rotonde bij de Plataanlaan/Kooilaan aanrijden toen hij zag dat een bestuurder van een auto een fietser aanreed op deze rotonde. De bestuurder heeft nog even gekeken naar het slachtoffer en is vervolgens doorgereden. De politieman in burger heeft daarop de achtervolging ingezet en de bestuurder, een 19-jarige man uit Stellendam, aangehouden en overgedragen aan gewaarschuwde collega's. De verdachte had net drie maanden zijn rijbewijs. Het slachtoffer, een 59-jarige man uit Hellevoetsluis is er met lichte verwondingen vanaf gekomen. De bestuurder is overgebracht naar een politiebureau alwaar een nader onderzoek is gestart.


* ZEVEN MENSEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ OP STRAAT

ROTTERDAM-FEIJENOORD - De politie heeft zeven mensen aangehouden na een vechtpartij in de omgeving van het Weipad. Zaterdagavond rond tien uur brak hier door nog onbekende oorzaak een vechtpartij uit tussen ongeveer tien buurtbewoners. Gewaarschuwde politieagenten hebben daarop zeven mensen aangehouden en twee messen in beslag genomen. De verdachte Rotterdammers hebben de volgende leeftijden: 17, 18, 19, 21, 25, 41 en 49 jaar. Drie mensen hebben lichte verwondingen opgelopen, waaronder messteken. Een persoon kon terplekke worden behandeld. De andere twee konden na een bezoek in het ziekenhuis weer naar huis toe. De politie start een onderzoek naar de toedracht van deze onenigheid.


* NEDERLANDER IN NOORWEGEN BEVRIJD, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De politie Rotterdam - Rijnmond heeft in samenwerking met de politie in Noorwegen een wederrechtelijke vrijheidsberoving opgelost.
Een Rotterdammer werd door de Noorse politie in Oslo bevrijd en daarbij zijn elf verdachten aangehouden. De achtergrond van deze zaak moet vermoedelijk worden gezocht in de handel in verdovende middelen.
Het slachtoffer was begin van de week naar Oslo gereisd. De politie kreeg afgelopen donderdag informatie dat de 38-jarige Rotterdammer in Noorwegen tegen z'n wil werd vastgehouden. Er is direct een onderzoek ingesteld, samen met het Openbaar Ministerie in Rotterdam en de politie in Noorwegen. In de loop van vrijdag jl. leidde dit tot een inval van de Noorse politie in een pand in Oslo, waarbij de Rotterdammer werd bevrijd en elf verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de juiste achtergronden van de vrijheidsberoving wordt, zowel hier als in Noorwegen, voortgezet.