e-moties/kg: hét nieuwe interactieve e-boek tegen overgewicht

Dik lijfblad voor dikke mensen

PERSBERICHT

Amsterdam / Heerenveen, 18 september 2006

e-moties/kg: hét nieuwe interactieve e-boek tegen overgewicht online interactieve realisatie van boek 'Emoties per Kilo: overgewicht zit tussen je oren' Mensen met overgewicht kunnen nu bij e-moties/kg online meeschrijven aan hun nieuwe handleiding voor de mentale aspecten van overgewicht. Overgewicht gaat tenslotte helemaal niet over kilo's: overgewicht zit tussen de oren.

e-moties/kg staat ook voor een digitale workshop waarin deelnemers leren om te gaan met de heftige emoties die aan hun gewicht verbonden zijn: angst, verdriet en boosheid. Deelnemers vinden moed en zelfvertrouwen om de 'kilo's tussen de oren' kwijt te raken. Emoties per Kilo is de titel van het boek dat, vanuit het theoretische kader en de ervaringen opgedaan tijdens de workshop, wordt geschreven. Dit boek zal in het najaar van 2007 verschijnen bij uitgeverij De Arbeiderspers/Archipel.

Psychiaters Bram Bakker en Jeroen Verweij schrijven van nu af aan elke maand online een nieuw hoofdstuk van het boek 'Emoties per Kilo: overgewicht zit tussen je oren'. In samenwerking met webcommunity BuddyOn, Ik, Lijfblad voor dikke mensen en De Arbeiderspers/Archipel becommentariëren zij geanonimiseerde, maar echte verhalen over de vele facetten van overgewicht.
Deelnemers aan e-moties/kg kunnen reageren op de eerste versie van de auteurs, en daar met hen over chatten. Aan de hand van de reacties ontstaat de definitieve versie van Emoties per Kilo.
Mentale frisheid en steun van lotgenoten zijn de belangrijkste vereisten om te komen tot een daadwerkelijke verandering van ongewenst gedrag. Mensen die willen afvallen weten álles van overgewicht, kilo's en calorieën. Maar langdurige verandering komt er pas als ze leren hun emoties te beheersen en support hebben van lotgenoten. Kosten voor deelname aan e-moties/kg zijn 9,95 euro. De deelnemers krijgen later 20% korting op de winkelprijs van het boek Emoties per Kilo. Zij worden desgewenst ook vermeld.

Aanmelding kan via www.emotiesperkilo.nl

BuddyOn is een gratis webcommunity waar deelnemers elkaar motiveren om samen af te vallen en via hun postcode elkaar vinden om samen te blijven bewegen. Online hebben zij ook verschillende middelen tot hun beschikking om hun motivatie op peil te houden. Ik, Lijfblad voor dikke mensen is het tijdschrift dat ingaat op de psychologische aspecten van het dik zijn. Het onderkent dat de mentale aspecten rond overgewicht zwaarwegend zijn. En dat afvallen vooraf wordt gegaan door acceptatie van jezelf. De Arbeiderspers/Archipel
De Arbeiderspers is de toonaangevende literaire uitgeverij van Nederlandstalige en vertaalde fictie en nonfictie;
Archipel is dé uitgeverij voor lezers bij wie ontspanning, emotie en herkenning bij het lezen voorop staat.
Meer informatie:
Jeroen Verweij, BuddyOn jeroen.verweij@buddyon.nl +31629096605 Hilde Kreuze, Ik hilde@diklijfblad.nl +31646274255
Lex Jansen, Arbeiderspers l.jansen@arbeiderspers.nl +31205247500