Univé als eerste met apothekersservice onder eigen naam

Univé verzekeringen


- PERSBERICHT -

Univé eerste zorgverzekeraar met apothekersservice onder eigen naam

Alkmaar, 18 september 2006. Alle zorgverzekerden van Univé kunnen vanaf vandaag online medicijnen bestellen via Univé-Apotheek.nl. Univé is daarmee de eerste zorgverzekeraar die een online apotheekservice aanbiedt. Omdat Univé zonder winstoogmerk werkt, krijgt de verzekerde de prijsvoordelen die Univé behaalt, terug in de vorm van kortingen op drogisterijartikelen, een interessant spaarprogramma en premiekorting. De apothekersdiensten worden uitgevoerd door een gecertificeerde apotheek, GM-apotheek in Rotterdam.

Dezelfde professionaliteit
Het leveren van medicijnen via Unive-Apotheek.nl gebeurt met dezelfde professionaliteit als bij de reguliere apotheek maar met het gemak van thuiswinkelen. De professionaliteit is gewaarborgd door het team van apothekers en apothekersassistenten van GM-apotheek die de bestellingen verzorgen en controleren. Zo voeren zij onder meer de controle op de dosering, interacties en contra indicaties uit. Door een goed georganiseerd inschrijvingsproces zijn het huidige medicijngebruik en het ziektebeeld van patiënten bekend; zo beschikt de apotheker over alle relevante informatie, een waarborg om op de juiste manier medicijnen te kunnen verstrekken.

Hoog serviceniveau
De service van Univé-Apotheek.nl ligt op een hoog niveau. Zo kunnen verzekerden hun huisarts vragen om het recept direct door te sturen naar Unive-Apotheek.nl. Na ontvangst van het recept zorgt de apotheker ervoor dat de bestelling thuis, in een discreet wit doosje, wordt afgeleverd. Ook hulpmiddelen worden online aangeboden. De bestelling hoeft niet naar het huisadres te worden verzonden, maar kan ook bijvoorbeeld op het werk worden afgeleverd. Bovendien is Univé-Apotheek.nl 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Voordeel voor klanten
Indachtig haar principe van 'een wereld zonder winstoogmerk' speelt Univé het inkoopvoordeel dat ze met dit apotheek-initiatief behaalt, door aan haar klanten. Dit gebeurt in de vorm van een interessant spaarprogramma, door standaard 10 procent korting te bieden op artikelen die niet op recept worden verstrekt (drogisterijartikelen), door seizoensgebonden aanbiedingen en premiekorting.

Keuzevrijheid
Iedere Univé-klant wordt uitgenodigd gebruik te maken van Unive-Apotheek.nl, maar de keuze voor een apotheek blijft voor alle verzekerden volledig vrij. Dit initiatief past in de visie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport dat met de introductie van de basisverzekering concurrentie in de zorg wilde bevorderen met als doel de kosten te drukken.

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en behoort tot de middelgrote verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies en heeft een verzekeringsrelatie met ruim 1,3 miljoen verzekerden. In totaal telt Univé circa 3.100 medewerkers. Ongeveer 1.700 daarvan zijn werkzaam bij de vestigingen in Zwolle, Alkmaar, Heerlen en Assen; circa 1.400 bij de 34 aangesloten Onderlingen verspreid over 150 vestigingen in Nederland. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor redactie,