Politie Hollands Midden

Datum: 18 september 2006


---
Lisse Aanrijding op Heereweg Op zaterdag 16 september, rond 10.40 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Heereweg. Drie personenauto's waren bij de botsing betrokken. Een 65 jarige bestuurder uit Nederhorst den Berg reed in de richting van Hillegom, hij remde te laat af voor verkeer voor hem en botste op de achterste auto. De bestuurder van deze auto, een 42 jarige man uit Den Haag, klapte door de kracht van de botsing achterop zijn voorganger. De bestuurder van de voorste auto, een 48 jarige man Lisse, klaagde over nekpijn. De Hagenaar en de inzittende van de bestuurder uit Nederhorst den Berg, een 61 jarige vrouw uit dezelfde woonplaats raakten gewond aan het gezicht. Het ambulancepersoneel heeft iedereen nagekeken, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Noordwijkerhout Ruzie in het verkeer De politie heeft op zaterdag 16 september, rond 22.10 uur, een 18 jarige Noordwijkerhouter aangehouden nadat hij betrokken was geraakt in een verkeersruzie. De Noordwijkerhouter zat als passagier in een auto samen met familieleden. Onderweg, op de N207, vanuit Den Haag in de richting van Noordwijkerhout, rijdt er een bestelbusje achter hen. Het bestelbusje houdt volgens de Noordwijkerhouter te weinig afstand en de Noordwijkerhouter raakt geïrriteerd. Er ontstaat een verkeersruzie. Omdat de auto's beiden in Noordwijkerhout moeten zijn rijden ze een heel eind met elkaar op. Op de Zeestraat stopt de auto met de 18 jarige Noordwijkerhouter en stapt uit. Hij spreekt de bestuurder van het bestelbusje, een 49 jarige Noordwijkerhouter, aan waarna er een ruzie ontstaat waarbij er over en weer geslagen wordt. Beiden raken gewond. De politie wordt ingeseind en houdt de 18 jarige aan. De 49 jarige Noordwijkerhouter doet aangifte maar wordt mogelijk voor zijn aandeel in de zaak ook vervolgd.

Rijnsburg Bromfietser ten val Een 17 jarige Rijnsburger is op zaterdag 16 september, rond 23.10 uur ten val geraakt met zijn scooter op het Rapenburg. De jongen had met zijn scooter de stoeprand geraakt en is over de kop geslagen. De jongen die geen helm droeg is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Agenten roken een alcohollucht en omdat hij tevens rood doorlopen ogen had is hij aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. In het ziekenhuis, het LUMC, is een bloedtest afgenomen om te bepalen of hij daadwerkelijk teveel gedronken heeft. De uitslag van de bloedtest is nog niet bekend.

Rijnsburg Diefstal uit woningen In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september is er in twee woningen in Rijnsburg ingebroken. De bewoners hebben van de diefstal aangifte gedaan. Via de achterzijde van een woning aan de Kanaalstraat zijn dader(s) binnengekomen. De woning is doorzocht op waardevolle spullen, uit de woning werden onder andere sieraden en geld weggenomen. In een woning aan de Tulpenstraat werd ook ingebroken, eveneens via de achterzijde. Ook hier werd een geldbedrag weggenomen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Sassenheim Ongeval op de Menneweg De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de Menneweg. Het ongeval gebeurde op zaterdag 16 september op de kruising van de Menneweg met de Rembrandtlaan. Een 55 jarige fietser uit Sassenheim gaf op de kruising geen voorrang aan een van rechtskomend 9 jarig fietsertje uit Sassenheim. De fietsers raakten elkaar waarna zij ten val kwamen. De fietser liep een pijnlijke rechterschouder op en het jongetje een pijnlijke linkerbeen.

Leiden Diefstal uit woning, auto weg De politie is een onderzoek begonnen naar een inbraak in een woning aan de Spieghelstraat. De inbraak vond op zaterdagnacht 16 september plaats. De bewoner heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Inbreker(s) zijn via de voordeur van de woning binnengedrongen. In de woning werden de autosleutels gevonden en weggenomen. Met de autosleutels werd vervolgens de auto die in de straat geparkeerd stond weggenomen. De auto staat inmiddels als internationaal als gestolen gesignaleerd.

Leiden Verkeersongeval De politie doet onderzoek naar een ongeval dat op zondag 17september, rond 16.45 uur, plaats had. Het ongeval ontstond op de kruising van de Hoge Rijndijk met de Persant Snoepweg en de Matiloweg. Een 85 jarige bestuurder uit Leiden wilde vanaf de Hoge Rijndijk linksaf de Matiloweg inslaan. Een 35 jarige motorrijder uit Zoeterwoude reed over de Hoge Rijndijk vanuit de richting van Leiden, hij wilde op de kruising rechtdoor rijden. De twee botsten op de kruising echter tegen elkaar op. Beiden beweren dat zij door groenlicht gereden zijn. De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Vechtpartijtjes op de Breestraat De politie heeft zondagnacht, rond 02.00 uur, meerdere malen moeten optreden bij ongeregeldheden op de Breestraat. Meerdere aanhoudingen zijn verricht en meerdere personen hebben bij de politie aangifte gedaan. De eerste vechtpartij ontstond tussen twee groepjes mannen. De groepjes hingen rond op de Breestraat toen zij met elkaar, om nog onbekend reden, in conflict kwamen. Twee Leiderdorpers van 17 en 16 jaar en twee Leidenaren van 21 en 22 jaar duwden elkaar over en weer. De politie heeft de Leidenaren van 21 en 22 jaar aangehouden en op het bureau gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Even later werd bij een eetgelegenheid op de Breestraat een 19 jarige man uit Leiden geslagen door een 34 jarige man uit Leiden. De 34 jarige man dacht dat de 19 jarige iets naar hem had geroepen toen hij langs fietste. Hierop stopte hij en sloeg de 19 jarige. De 19 jarige was vermoedelijk niet degene die geroepen had en deed aangifte van mishandeling. De 34 jarige werd aangehouden.

Rond 02.15 ontstond er wederom een vechtpartij bij de ingang van een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat. Een man werd de toegang geweigerd waarop er tussen de portier en de man die daarop geholpen werd door zijn vrienden duw- en trekwerk ontstond. De politie kwam erbij en hield een 23 jarige man uit Rijnsburg aan die niet voldeed aan de opdrachten van een agent. Hij is overgebracht naar het bureau dat hij later met een proces-verbaal op zak weer kon verlaten.

Leiden Burenruzie loopt uit de hand De politie is een onderzoek gestart naar een burenruzie die op zaterdag 18 september, rond 19.00 uur, plaatsvond op De Ruijterstraat. Een 41 jarige vrouw en een 62 jarige vrouw, beiden uit Leiden, hadden ruzie met omwonenden. De reden van de ruzie is nog onbekend. Bij de ruzie werd de 41 jarige vrouw geslagen en geschopt en met een hard voorwerp in haar nek geslagen. Er sneuvelden ruiten van haar woning en er werd tuinmeubilair vernield. Fietsen en een brommer werden opgepakt en neergegooid. De 62 jarige vrouw die ook in de woning was wilde de 41 jarige vrouw te hulp schieten en liep daardoor ook klappen op. De 41 jarige vrouw is per ambulance naar het Rijnland ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis werd nekwervel letsel geconstateerd en een wond op haar arm. De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht aanhoudingen in deze zaak te verrichten.

Alphen aan den Rijn Fietsster aangereden

Zaterdag 16 september omstreeks 13.45 uur vond op de kruising Conradstraat/ Nieuwedijk een aanrijding plaats. Een 25 jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn fietste over de Nieuwedijk in de richting van het fietspad langs de Conradstraat. Vanuit de richting van het station reed een 60 jarige automobilist uit haar woonplaats. Bij de kruising zag de automobilist de fietsster rijden echter hij dacht dat zij zou stoppen. De fietsster reed de kruising op en werd aangereden. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Verdachten van poging inbraak aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september vier mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Albert Einsteinweg. Een getuige seinde de politie in waarna deze de omgeving heeft afgezocht. Gezien werd dat de personen naar het veld aan de Jac. P. Thijssenweg vluchtten. Het gebied werd afgezet waarna er een politiehond werd ingezet. De verdachten hadden zich verstopt tussen het riet en in de sloot, maar werden uiteindelijk allen aangetroffen en aangehouden. Bij het bedrijf werd een tas met inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachten zijn 20, 21 en 27 (2) jaar en afkomstig uit Steijl, Roermond en Almere.

Alphen aan den Rijn Man zoekt ruzie met taxichauffeur

De politie heeft zondag 17 september om 16.30 uur een 29 jarige Alphenaar aangehouden wegens bedreiging van een taxichauffeur. De taxichauffeur werd gevraagd bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. Ter plaatse bleek zijn klant, de verdachte, onvast ter been te zijn, vermoedelijk door alcohol. De klant wilde, volgens zijn zeggen, de chauffeur in elkaar slaan. Buiten wist de chauffeur een klap te ontwijken en de verdachte tegen de taxi te duwen waardoor de verdachte onder controle kon worden gehouden. De inmiddels gebelde politie kwam niet lang daarna en heeft de verdachte aangehouden.

Alphen aan den Rijn Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Ondernemingsweg is tussen 16 september 17.15 en zondag 17 september 15.40 uur ingebroken. Men heeft de voordeur geforceerd om binnen te komen. Uit het pand werd vervolgens een aantal computers weggenomen. Bij een ander bedrijf aan dezelfde straat is het bij een poging gebleven.

Benthuizen Verkeersongeval

Zaterdag 16 september even na 08.30 uur vond op de Hoogeveenseweg in de richting van Benthuizen een aanrijding plaats. Een 21 jarige motorrijder uit Boskoop was begonnen aan een inhaalmanoeuvre. Echter toen hij ter hoogte van een personenauto was sloeg een tractor die voorop reed linksaf. De motorrijder kon een aanrijding met de tractor niet meer voorkomen en reed tegen het linkerachterwiel van de aanhangwagen en kwam ten val. De motorrijder werd met diverse kneuzingen overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer.

Bodegraven Aanhoudingen na slaan fietsster

De politie heeft zondag 17 september rond 18.00 uur twee meisjes van 13 jaar uit Waddinxveen en Gouda en een jongen van 12 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21 jarige fietsster uit Bodegraven. De vrouw fietste over het Nespad in de richting van de Goudseweg toen de drie haar tegemoet fietsten. Bij het passeren kreeg de vrouw een stomp op haar schouder en werd er aan haar haar getrokken. Te verbouwereerd om te reageren keek de vrouw om toen de drie na het gebeuren doorfietsten. Dit was kennelijk weer reden voor één van de meisjes om terug te fietsen naar de vrouw. Hierop ontstond een woordenwisseling waarna ook de twee anderen erbij kwamen. De vrouw kreeg wederom een stomp. Toen ze dreigde met de politie werd ze vervolgens door alle drie geslagen en geschopt. Een scooterrijder reageerde op het hulpgeroep van de vrouw, waarna de drie ervandoor gingen. De scooterrijder is achter de verdachten aangereden in de richting van de Reeuwijkse Plassen. De vrouw heeft samen met haar vader in deze omgeving gezocht naar de drie verdachten en trof hen daar aan. De inmiddels gebelde politie hield hen aan op de Reeuwijkse Houtwal. De vrouw liep diverse blauwe plekken op.

Bodegraven Politie ontzet man bij vechtpartij

De politie heeft zaterdag 16 september rond 03.15 uur op de Prins Hendrikstraat een 18 jarige man uit Zoetermeer ontzet nadat deze daar werd aangevallen door een groep van zo'n 10 personen. Waarom de man werd aangevallen is nog onduidelijk. Hij wilde geen aangifte doen tegen één of meerdere van zijn aanvallers. De politie kon tussenbeiden komen omdat ze daar aanwezig was op het moment dat de vechtpartij ontstond. Met veel moeite lukte het de man te ontzetten en in de politieauto te zetten. De agenten zagen zich zelfs even genoodzaakt om de wapenstok te trekken en te gebruiken tegen een nog onbekende man nadat deze een agent sloeg en spullen van hem probeerde af te pakken. Nadat de Zoetermeerder was afgevoerd, keerde de rust snel terug. De politie onderzoekt nog wel wie de agent heeft geslagen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --