Gemeente Den Haag

september 2006
Koningskade en Zuid-Hollandlaan twee dagen eerder open (15 september)

Vanaf vrijdag 15 september om 20.00 uur zijn de Koningskade en de Zuid-Hollandlaan weer open voor het verkeer. Mede door het gunstige weer, kon het werk twee dagen eerder worden voltooid. Alle maatregelen zijn vanaf 20.00 uur opgeheven.

In de afgelopen vier weken zijn kabels en leidingen verlegd, is het kruispunt opnieuw ingericht, zijn verkeerslichten geplaatst en heeft het wegdek nieuw asfalt gekregen. De komende weken vinden nog verschillende werkzaamheden plaats die mogelijk enige hinder voor het verkeer geven, maar hiervoor hoeven geen wegen te worden afgesloten.

Nieuwe inrichting
De Zuid-Hollandlaan heeft een extra rijstrook gekregen waar het verkeer richting de Dr. Kuyperstraat en de Mauritskade nu moet voorsorteren. Een verhoogde band voorkomt dat automobilisten alsnog van rijstrook wisselen en daarmee extra opstoppingen veroorzaken. Deze rijstrook heeft een apart verkeerslicht gekregen, om te voorkomen dat wachtende automobilisten de kruising blokkeren. Ook op de Koningskade scheidt een verhoogde band de links afslaande auto's van het verkeer dat richting Scheveningen gaat. Verder zijn enkele aanpassingen gedaan voor fietsers, voetgangers en buspassagiers.

Meer informatie
Meer informatie over de nieuwe inrichting is te vinden op www.denhaag.nl/koningskade.