Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Hevadorpse gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 18-9-2006 11:30:46

Heveadorp (Renkum) - Bij een aanrijding in Heveadorp is zondagochtend een 52-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. De vrouw liep hoofdletsel op de kruising van de Centrumlaan met de Beeklaan met haar snorfiets tegen een auto botste. De automobilist, een 56-jarige man uit Oosterbeek, kwam met de schrik vrij. Volgens verklaringen van beide betrokkenen was de Heveadorpse vanaf de Centrumlaan de Beeklaan opgereden. Daarbij had ze de Oosterbeker, die over de Beeklaan vanuit de richting Noorderlaan aan kwam rijden, kennelijk over het hoofd gezien en geen voorrang verleend. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (18) aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 18-9-2006 11:29:57

Wageningen - De politie van Wageningen heeft zondag een achttienjarige vrouw uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De Wageningse zou haar ex-vriend, een 26-jarige Wageninger, bij zijn woning hebben opgezocht. Daarbij zou ze hem hebben bedreigd met een wapen toen de Wageninger niet in wilde gaan op haar verzoek om te praten. De Wageninger waarschuwde daarop de politie die de vrouw even later aanhield. De vrouw bleek zelf geen wapen bij zich te hebben. Wel werd later in de auto, waarmee ze was aankomen rijden, een luchtbuks gevonden. De buks werd door de politie veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder onderuit na uitwijkmanoeuvre

Publicatiedatum: 18-9-2006 11:29:20

Ede - Een 40-jarige motorrijder uit Driebergen-Rijsenburg is zondagmiddag lichtgewond geraakt na een uitwijkmanoeuvre op de Kastelenlaan in Ede. De man liep onder meer letsel op aan een hand en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Volgens de motorrijder had hij rond kwart over vier op de kruising met de Veenderweg moeten uitwijken voor een andere motorrijder die plotseling linksaf zou zijn geslagen. Om een aanrijding te voorkomen moest de Drieberger volgens zijn zeggen uitwijken waarbij hij ten val kwam en verwondingen opliep. De andere motorrijder was doorgereden zonder zijn gegevens bekend te maken. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een kleine man of jongen met een Noordafrikaans uiterlijk op een blauwe crossmotor. De crossmotor had geen kentekenplaten en was spoorloos verdwenen. De politie zoekt getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar verdacht van schennis

Publicatiedatum: 18-9-2006 11:28:41

Ede - De politie heeft zondagavond in een Edese woonwijk een 55-jarige bewoner opgepakt wegens schennis. De man wordt ervan verdacht zijn ontblote geslachtsdeel te hebben getoond aan een minderjarig meisje. Het slachtoffer zou met loten langs de deur zijn gegaan. Bij de 55-jarige Edenaar aangekomen zou deze half naakt aan de deur zijn verschenen. Het meisje meldde het voorval bij haar ouders die vervolgens de politie inschakelde. De man is later na verhoor vrijgelaten en had het voorval bekend. Tegen de Edenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053