Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen, 18-09-2006

Man gewond na aanrijding
BUINEN Een 83-jarige man uit Buinen raakte zondagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval. De man stond tegen de woning aan terwijl zijn 78-jarige vrouw de auto uit de garage reed. Omdat haar kleinzoon van 2 meter lang in de auto had gereden en mevrouw de stoel niet weer had verplaatst (zij is zelf slechts 1.50 meter) kon de vrouw niet goed bij het pedaal. Ze reed met hoge snelheid achteruit en hierdoor kwam haar man tussen de auto en de muur van de woning. De man is door buurtbewoners in de woning getild en vervolgens door het ambulancepersoneel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Zijn letsel is nog onbekend. De vrouw wilde al haar rijbewijs inleveren en heeft direct maar actie ondernomen. (BPS 06-180583)

Onder invloed achter het stuur
ASSEN De politie heeft zondagavond een 25-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Jan Wittestraat. Op het politiebureau blies hij 545 ugl. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-180639)

Politie houdt toezicht bij grasbaanraces
HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag toezicht gehouden bij de grasbaanraces in Annen. De aanvoer van het verkeer verliep vlekkeloos. Wel werd er geparkeerd aan de Molenakkers waar een parkeerverbod geldt. Er zijn 11 processen-verbaal uitgeschreven voor parkeren waar het niet is toegestaan. Daarnaast zijn twee bestuurders bekeurt wegens het niet dragen van een gordel en één bestuurder voor het hebben van een gladde voorband van zijn scooter. (BPS 06-180606)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.