Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INFORMATICA EN QUINTICA SLUITEN PARTNEROVEREENKOMST

Nieuwegein, 18 september 2006 - Quintica, the service intelligence company, is officieel toegetreden tot het partner ecosysteem van Informatica, aanbieder van data integratiesoftware.

Quintica, een consultancy-organisatie gespecialiseerd in business intelligence, data warehousing en service management, gaat bij service intelligence-vraagstukken nu ook expertise bieden rondom Informatica's data integratieplatform PowerCenter. Service intelligence is een specifieke toepassing van business intelligence waarmee IT-afdelingen hun waarde voor de organisatie kunnen aantonen door het meten en demonstreren van hun prestaties. Dit zijn veelal complexe vraagstukken waar data uit vele bronnen geïntegreerd moet worden. Verder zullen Informatica en Quintica gezamenlijke marketingactiviteiten ondernemen om gezamenlijk nieuwe klanten aan te trekken.

"In de praktijk hebben wij veel te maken met complexe data warehouse-omgevingen", aldus Sander Honig, commercieel directeur van Quintica. "Wij wilden ons aanbod uitbreiden om onze klanten met data-integratievraagstukken nog beter van dienst te kunnen zijn. Met de stijgende vraag naar expertise omtrent PowerCenter is de partnerovereenkomst met Informatica een logische stap en van grote waarde voor onze organisatie."

"Quintica is een organisatie die gedreven wordt door kennis", aldus Erik Jan ten Bruggencate, country manager bij Informatica Nederland. "Kennis en expertise zijn dan ook in grote mate aanwezig bij de Quintica consultants, die allemaal het Informatica PowerCenter certificeringtraject hebben doorlopen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we gezamenlijk onze positie op de markt verder kunnen versterken met deze samenwerking."

( 227 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Quintica
Quintica helpt IT afdelingen hun processen, organisatie en systemen te meten, te beheren en hun waarde voor de business aan te tonen. Service Intelligence, Quintica´s expertisegebied, is de specialistische toepassing van Business Intelligence in Service Management omgevingen. In dat kader brengt Quintica onder de naam Service Analytics een eigen rapportage en analyse oplossing op de markt dat, gebaseerd op ITIL best practices, een geconsolideerde blik biedt op de prestaties van IT processen, mensen en systemen.

Quintica heeft klanten in alle sectoren van het bedrijfsleven en de overheid, met vestigingen in Nederland, Engeland en Zuid Afrika. Meer informatie vindt u op www.quintica.nl.

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.500 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com