1e persbericht van maandag 18 september 2006

Eindhoven, 18-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die zondag rond 21.00 uur gepleegd werd op de kruising Meerveldhovenseweg/ Roffaert. Een 22-jarige automobiliste uit Eindhoven stond te wachten voor het stoplicht toen een man plotseling het portier opende. De vrouw werd met geweld uit haar auto getrokken waarna zij op de grond viel en daarna in haar gezicht geslagen werd. De man nam plaats in haar auto waaruit hij haar portemonnee wegnam. Vervolgens is de man hard weggerend. Het slachtoffer heeft een verwonding aan haar gezicht opgelopen. Het gaat om een man met een donkergetinte huidskleur met een normaal postuur, ongeveer 1.80 meter lang met kort zwart kroeshaar. De man had een brede neus en droeg zwarte handschoenen en zwarte kleding. Hij droeg een oorbel en had een verzorgd uiterlijk. Getuigen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Gestel via 0900-8844.

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft maandag rond 3.40 uur op de Eisenhowerlaan een 70-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. Agenten zagen de auto waarin de man reed slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek de bestuurder alcohol gedronken te hebben. De man blies een promillage van bijna 1,45. Het rijbewijs wordt ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt man op voor flessentrekkerij

De politie heeft zondag rond 21.00 uur in een hotel aan de Leenderweg een 44-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij had in het restaurant gegeten en gedronken voor een bedrag van 84 Euro maar kon zijn rekening niet betalen. De man was onder invloed van alcohol. Uit onderzoek blijkt dat de man zich vaker heeft schuldig gemaakt aan flessentrekkerij. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven/Helmond: Politie arresteert verdachten van woningoverval

De politie heeft maandagochtend rond 3.15 uur in de omgeving van de Van der Foelartstraat in Helmond drie mannen aangehouden na een overval op een woning aan de De Ruijterstraat in Eindhoven. Het gaat om twee 23-jarige mannen uit Amersfoort en een 20-jarige Helmonder. Ze zouden kort voor 3.00 uur hebben ingebroken in de woning, waarna de bewoners onder bedreiging van een vuurwapen werden gedwongen de kluis aan te wijzen. Die werd door de mannen meegenomen, waarna ze er vandoor gingen in een auto. De bewoners hebben na de overval de politie gewaarschuwd en een signalement doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de auto met de mannen vervolgens op de Veldmaarschalk Montgomerylaan rijden. Ze zijn er achteraan gegaan. De wagen stopte na een achtervolging op de Van der Foelartstraat. De drie verdachten gingen er te voet vandoor, maar konden in de buurt worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De kluis lag in de auto.

Helmond: Politie zoekt getuigen schietincident

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident van zondagavond op de Breitnerlaan. Rond 23.20 uur werd een 44-jarige Helmonder daar in een arm geschoten. Hij raakte niet-levensgevaarlijk gewond en is opgenomen in een ziekenhuis. De toedracht is nog onbekend. De politie is een onderzoek begonnen. Mensen die iets hebben gezien en/of meer weten over de achtergronden van het schietincident, worden verzocht te bellen met de politie in Helmond-Centrum via 0900-8844.

Helmond: Politie pakt mannen op voor mishandeling

De politie heeft maandag rond 4.00 uur in een woning in Helmond-West twee Helmonders van 24 jaar oud aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort daarvoor een 28-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Helmond op de Steenweg mishandeld te hebben. De slachtoffers waren op straat aangesproken door een groepje personen waarna ze na een woordenwisseling door twee mannen uit de groep geslagen werden. Op aanwijzing van de 28-jarige man kon de politie even later de verdachten in de woning van één van hen aanhouden. De 34-jarige vrouw is gewond geraakt aan haar pols en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft zondag rond 20.40 uur op het Frans Joseph van Thielpark een 48-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Agenten zagen kort daarvoor dat de bestuurder een weg in reed waar hij niet in mocht rijden en daarna over een fietspad reed. Bij controle bleek dat de man alcohol gedronken had. Hij blies een promillage van bijna 2,0. Het rijbewijs wordt ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Best: Inbraak in woning

In een woning aan de Koningin Julianaweg is zondag tussen 14.00 en 23.30 uur ingebroken. Een deur aan de achterzijde van het huis werd opengebroken. Uit de woning werd een spelletjescomputer weggenomen.

Veldhoven: Diefstal uit woning

In een woning aan de Halleyhof is tussen vrijdag 7.45 en zondag 16.00 uur ingebroken. Een raam van de keuken is opengebroken. Uit het huis werden sieraden ontvreemd.

Reusel: Inbreker betrapt

In een woning aan de Turnhoutseweg is zondag rond 16.00 uur ingebroken. Toen de 42-jarige bewoonster thuis kwam betrapte zij een inbreker in haar woning. De man wist te ontkomen. Een deur aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een bedrag van bijna 60 Euro ontvreemd.

Someren: Meisje gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Boerenkamplaan is zondagmiddag rond 15.00 uur een 11-jarig meisje uit Someren gewond geraakt. Ze fietste daar in de richting van Someren-Eind, stak plotseling de weg over en werd geraakt door de wagen van een 19-jarige automobiliste uit Someren. Het meisje is met een hersenschudding en diverse schrammen ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.