Verkeershandhaving


Politie heeft handen vol aan dronken automoblisten

18 september 2006

Een dronken 50-jarige automobilist uit Zeewolde is dit weekeinde tot twee keer toe zwaar beschonken van de weg gehaald door de politie. De eerste keer werd hij betrapt in Lelystad. Hij scoorde ruim vier keer te hoog bij de blaastest, 2,1 promille. Omdat de man al drie keer eerder was gepakt op rijden onder invloed werd zowel zijn rijbewijs als zijn auto in beslag genomen. Bovendien kreeg hij ook nog een bekeuring omdat hij niet handsfree belde.

Tot hun grote verbazing zagen agenten de 50-jarige man zaterdagavond opnieuw rijden. Hij reed slingerend over de Muiderweg in Zeewolde. Nu scoorde hij 2,2 promille bij de alcoholtest. Hij bleek een auto te hebben gehuurd. De Zeewoldenaar krijgt een proces-verbaal voor de reeks overtredingen.

Automobilist rijdt bakkerij binnen
Een 41-jarige automobilist uit Assen is zaterdagavond een bakkerij in Midwolda binnengereden. Bij het ongeval raakte de bestuurder gewond, zo liet de politie zondag weten. De man was volgens de politie onder invloed van alcohol. Door de aanrijding raakte ook een naastgelegen woning aan de Hoofdweg beschadigd.

Agente meegesleurd door auto
In Den Bosch werd een agente enkele meters meegesleurd door een auto toen zij een dronken verdachte wilde aanhouden. Die gaf gas op het moment dat de vrouw met haar hand klem zat in de portiergreep. Zij bleef ongedeerd. In een poging de man later aan te houden, liep een agent snijwonden op liepen verschillende politievoertuigen lichte schade op.

Uiteindelijk werd de verdachte na een wilde achtervolging in Rosmalen klemgereden en kon hij met behulp van pepperspray worden overmeesterd. De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen.