Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Versteviging titel Erkend Hypothecair Planner


- Kwaliteitstitel op hypotheekgebied wordt erkend -

Capelle a/d IJssel, 18 september 2006 - Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening heeft deze maand aan het Ministerie van Financiën voorgesteld om de Leergang Hypothecaire Planning (Fontys Hogescholen i.s.m. Dukers & Baelemans) te laten kwalificeren voor de WFD. Het gaat om de volgende modules: Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet, Levensverzekeringen en Beleggen A.

Waardevol diploma
Voor de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners is dit goed nieuws. Dit geeft des te meer aan dat alle leden een waardevol diploma bezitten. Deze leden zijn door hun HBO-niveau zeer goed in staat om de bredere advisering die in de WFD wordt nagestreefd vorm te geven. De vereniging helpt hen daarbij. De Vereniging is in haar 2,5 jarig bestaan stormachtig gegroeid en heeft momenteel 240 leden.

Borging van kwaliteit
Voor een verdere professionalisering van de branche, is dit voorjaar bovendien de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners opgericht. Deze Stichting houdt zich bezig met het officiële register van Erkend Hypothecair Planners. Zij zorgt tevens voor de borging van de kwaliteit van opleidingen die tot de titel van Erkend Hypothecair Planner leiden en het Permanente Educatie-programma.

Populariteit kwaliteitstitel
Voor het komende cursusjaar hebben meerdere opleidingsinstituten aangegeven dat zij een opleiding tot Erkend Hypothecair Planner willen gaan geven. In het kader van de Permanente Educatie heeft de Stichting voor dit najaar een workshop op HBO-niveau met als thema "Fiscale en juridische aspecten bij echtscheiding" georganiseerd.

Voor 2007 streven de vereniging en de stichting naar een verdere professionalisering van de organisatie en het verder promoten van de titel van Erkend Hypothecair Planner.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht