AutoRai

Uiterst Sportieve Fiat Panda: de 100HP

(9/18/2006)
Was de Fiat Panda op zich al een sportieve en opvallende auto, de 100 pk sterke âPanda 100HPâ steekt er met kop en schouders bovenuit. De Panda 100HP is een echte blikvanger. Opvallend zijn onder andere de wielkastverbreders, de zijskirts en de nieuw ontworpen 15â lichtmetalen velgen.
Verder onderscheidt de 100HP zich door zijn geblindeerde achter- en zijramen, achterspoiler, chromen uitlaatsierstuk, gewijzigde bumpers en een opvallende grille. Allemaal kenmerken die zijn prestaties niet onder stoelen of banken steken. De 1.4 16v (FIRE) motor levert 100 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Er kan een topsnelheid van 185 kilometer per uur gehaald worden en de sprint van 0 naar 100 kilometer per uur is in slechts 9,5 seconden geklaard. Getallen die van de tellers af te lezen zijn uit een donkerder gekleurd dashboard met chromen details.

Sportknop
De Panda 100HP is niet alleen sportief, hij is ook ronduit compleet. De extra uitrusting bovenop de rijk uitgeruste Dynamic-versie is onder meer handbediende airco, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel (overigens zitten er twee sportstoelen in), een radio/cd-speler en een uitgebreide tripcomputer. Om de sportiviteit te benadrukken is de cityknop voor de stuurbekrachtiging vervangen door een sportknop. Door deze in te drukken werkt het gaspedaal sneller en reageert de auto directer op stuurbewegingen van het met leer beklede stuurwiel. Om de 100HP nog sportiever te maken, is de vering speciaal afgesteld en zijn achter, om de auto nog sneller tot stilstand te dwingen, remschijven gemonteerd.

Voor de echte liefhebber en om de sportiviteit van de 100HP nog duidelijker te maken, komt er tevens een speciaal âPandemonioâ-pakket. Dit omvat onder andere rode remklauwen, zilverkleurige 15â velgen en buitenspiegels, chromen striping aan de zijkant (rood als de auto wit is), racepedalen en een speciale mattenset. Als laatste optie kan er ook gekozen worden voor een sportieve striping die loopt over de motorkap, het dak en de achterklep.

Laag verbruik, veel ruimte
De nieuwe Fiat Panda 100HP is leverbaar in vijf exterieurkleuren allemaal in combinatie met zwart/antraciet grijze binnenbekleding. Ondanks zijn sportieve prestaties blijft de Panda zuinig. Gemiddeld verbruikt de auto 6,6 liter op elke 100 kilometer (1 op 15,4). Zoals u inmiddels van het model gewend bent, behoudt ook de Fiat Panda 100HP de verrassend grote en comfortabele interieurruimte. De compacte en handelbare auto biedt ruimte aan vier personen en tot wel 230 liter bagageruimte. Als de (in twee delen) verschuifbare achterbank is neergeklapt, kan dat volume oplopen tot 780 liter.

Mocht u tot slot twijfelen of het daadwerkelijk de Panda 100HP betreft, de instapsierlijst met rood gekleurd âPandaâ-opschrift en de rood gekleurde Panda-badge op de achterkant verraden zijn ware aard. De Fiat Panda 100HP staat voor ⬠13.795 vanaf oktober bij de Nederlandse dealers.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster