KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

17-9-2006

Derde en laatste dag Open Dutch Championship Olympic Classes

Op zondag 17 september, de laatste dag van het Open Dutch Championship Olympic Classes stonden de Medal Races op het programma. Deze werden vlak voor de kust gevaren in de 470, Laser Radial en Yngling klassen. In de 2.4, de Star en de 49-er zijn er geen medal races gevaren.

Annelies Thies, Brechtje van der Werf en Petronella de Jong Nederlands Kampioen Yngling
Annelies Thies won met Brechtje van de Werf en Petronella de Jong in de NED 111, de Medal Race waardoor ze Nederlands kampioen zijn geworden in zowel de Open Yngling klasse als de Yngling vrouwen klasse. Het Duitse team Ulrike Schuemann met Julia Bleck en Ute Hoepfner zijn tweede geworden. In de NED 11 zijn Mandy Mulder, Marije Faber en Floortje Hendriksen als derde geëindigd in beide
klassementen.

Steven Le Fevre en Evi van Acker uit België winnen Nederlands
Kampioenschap Laser Radial
Steven Le Fevre is Nederlands kampioen geworden in de Laser Radial mannen klasse geworden. Door een negende plaats in de Medal Race zakte Steven Krol naar een tweede positie. Rodie van Macklenbach pakte het brons.. De Belgische Evi van Acker is winnaar geworden in de
Olympische klasse Laser Radial Vrouwen.. Zij won overtuigend de Medal Race. Gea Jutjens werd tweede en Marit Bouwmeester is als derde geëindigd.

De titel Nederlands Kampioen in de 2.4 meter ging naar Damien Seguin Damien Seguin heeft de overwinning behaald in de 2.4m klasse. Ook vandaag scoorde hij tweemaal een eerste plaats. Thierry Schmitter is als tweede geëindigd. Andre Rademaker werd derde in het
eindklassement.

Alwin van Daelen en Peter Peet Nederlands Kampioen Star 2006
In de Star klasse hebben Alwin van Daelen en Peter Peet de titel overtuigend veroverd.. Peter van Veen en Paul Goelst hebben zich op de laatste dag naar een tweede plaats gezeild. Op de derde positie zijn Marc Blees en Gert van der Heijden geëindigd.

Daan Schutte en Karsten Groth winnen in de 49er klasse
In de 49er klasse zijn Daan Schutte en Karsten Groth Nederlands kampioen geworden. Jeroen Catz met Wilco Stavenuiter zijn net op een tweede positie geëindigd op twee punten achterstand. Nicolas Heiner en Ferdinand van West hebben zich op de laatste dag naar een derde positie gevaren.

470-zeilers Bart Peeters en Olivier Bakker pakken de titel Nederlands Kampioen
In de 470 klasse was het tot het laatste moment erg spannend .In de Medal Race hebben Bart Peeters en Olivier Bakker een fantastische race gevaren waardoor ze op een gelijk aantal punten kwamen als Thomas Junszewski en Marcin Mickiewicz. Bij gelijk aantal punten telt de Medal Race als uitslag. Hiermee behaalde ze de Nederlandse titel. Barend Hilterman en Max Blom werden derde..

E-mailadres:hidde.van.den.hondel@trefpunt.nl