Stork Groep NV

Stork blijft zich richten op divisies met aanzienlijke groei mogelijkheden

Investor day Stork

Alle drie de divisies zijn goed in staat om te profiteren van versnelde groei mogelijkheden Focus op het juiste moment, waarbij waardecreatie voorop staat

Op de Investor Day van vandaag in Amsterdam, worden Stork's strategie en toekomstige mogelijkheden verder toegelicht. Hierbij wordt nader ingegaan op de achtergrond van de verschillende markten en de concurrentievoordelen van de drie onderliggende activiteiten, Aerospace, Food Systems and Technical Services. Dit weerspiegelt de groei mogelijkheden van deze drie businesses.

Sjoerd Vollebregt, CEO van Stork: "Onze strategie maakt het mogelijk dat aanzienlijke waarde gerealiseerd zal worden binnen onze portfolio van activiteiten. Hun respectievelijke marktleiderschap posities, hun huidige grootte en de financiële kracht van Stork als geheel maken het mogelijk dat ieder van de onderliggende activiteiten harder kan groeien dan zijn markt. Binnen het kader van een blijvende gedisciplineerde operationele en financiële aanpak, zal operationele efficiëntie bijdragen aan de groei van het resultaat. Wij zijn ambitieus met onze toekomstplannen. Alle activiteiten opereren in ontwikkelde markten en zijn goed gepositioneerd om mee te doen met en voordeel te halen uit de huidige marktconsolidatie".

In 2003 heeft het management van Stork haar intentie kenbaar gemaakt om op de lange termijn door te gaan met twee of maximaal drie divisies. De strategie is gebaseerd op het principe dat we de meeste waarde voor het bedrijf willen creëren.

In de afgelopen drie jaar is gebleken dat management op het juiste moment focus heeft aangebracht, waardoor optimale waarde is gecreëerd. Onze aanpak van een logische, zinvolle en winstgevende focus was altijd duidelijk. We kennen onze activiteiten van binnen en van buiten en staan dichtbij de operatie. We hebben laten zien dat de huidige organisatie goed in staat is om de activiteiten aan te sturen en te ondersteunen bij het creëren van waarde; hierbij biedt de Stork paraplu zonder twijfel duidelijk voordelen. We zullen niet aarzelen om verder focus aan te brengen in de onderliggende activiteiten, echter alleen met het oog op waardecreatie. Als de omstandigheden en lange termijn vooruitzichten aanzienlijk veranderen, zal het management vanzelfsprekend Stork's portefeuille strategie . Wij zijn tegen een geforceerde splitsing van het bedrijf, omdat dit niet de hoogste waarde brengt voor Stork, en hiermee alle belanghebbenden.

Stork is een aantrekkelijke investering:

Portfolio van aantrekkelijke bedrijven: Stork's drie divisies Aerospace, Technical Services en Food Systems hebben allen leiderschapposities in de ontwikkelde markten waarin ze opereren. Alledrie profiteren ze van een triple A klantenbasis en een uitgebreid track record in innovatie en technologie. Versnelde groeimogelijkheden, zowel autonoom als door middel van acquisities: door de marktleiderschapsposities en concurrentievoordelen zijn de drie divisies goed gepositioneerd om de marktgroei te overtreffen. De respectievelijke hoge cash conversie en solide financiële prestaties bieden elke van deze bedrijven het platform om een actieve rol te spelen in de marktconsolidatie en verder te investeren in de groeimogelijkheden in hun respectievelijke markten. Aanvullende kleine tot middelgrote acquisities zullen leiden tot versnelde groei. Schaalvoordelen zullen worden gerealiseerd en methodes die succesvol zijn gebleken zullen worden toegepast op deze acquisitietargets. Het risicoprofiel neemt af: de belangrijke uitdagingen waar de bedrijven op dit moment voor staan zullen in de loop van de tijd afnemen, dit geldt met name voor Aerospace Industries. Corporate toegevoegde waarde: elk van de onderliggende bedrijven profiteert van de sterke merknaam en reputatie van Stork, de financiële sterkte en de slagkracht van de organisatie. Daarnaast maken ze gebruik van diverse initiatieven van de hoofdkantoor zoals centrale inkoop, ICT, werkkapitaalbeheer, centrale coördinatie van productiestrategieën, sourcing en supply chain management.

U kunt de presentaties volgen via de webcast op onze website: www.stork.com. presentaties die vandaag gehouden kunt u van onze website downloaden.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14