Stork Groep NV

Stork roept opnieuw BAVA bijeen naar aanleiding van verzoek van Centaurus en Paulson

Bij brief van 7 september 2006 heeft Stork van de aandeelhouders Centaurus Capital Ltd. en Paulson&Co Inc. het verzoek ontvangen om wederom een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen. Stork heeft besloten om naar aanleiding van dit verzoek van Centaurus en Paulson op 12 oktober 2006 een Bava te houden.

Centaurus en Paulson hebben in hun brief van 7 september j.l. verzocht op de bava het volgende ter stemming te brengen:

De aandeelhouders van Stork verzoeken de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen zich volledig te concentereren op de Aerospace divisie teneinde een Nederlandse Aerospace kampioen te creëren alle andere bedrijfsonderdelen te desinvesteren, inclusief Prints, Technical Services en Food Systems waar noodzakelijk, de opbrengsten van desinvesteringen te herinvesteren in de groei van de Aerospace divisie en overtollig kapitaal aan aandeelhouders uit te keren met handhaving van een passende kapitaalstructuur te beginnen met de uitvoering van bovenstaande strategie met onmiddellijke ingang teneinde te profiteren van het huidige momentum in de markt en binnen een jaar een "focused" Nederlandse Aerospace onderneming te creëren

Op 1 februari 2006 heeft Stork haar strategie in een persbericht toegelicht. Op 14 februari 2006 heeft Stork aangekondigd te onderzoeken of zij haar strategie wellicht het beste kan uitvoeren als private onderneming in plaats van als beursgenoteerde onderneming ("public to private transactie"). Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 maart 2006 is in het kader van het agendapunt "bespreking strategie Stork" de strategie en het onderzoek naar een eventuele public to private transactie besproken.

Op 4 juli 2006 heeft Stork in een persbericht aangekondigd dat het onderzoek is afgesloten met als uitkomst dat Stork een beursgenoteerde onderneming blijft. Stork heeft dit toegelicht in een aan laatstgenoemd persbericht gehechte "letter to the shareholders". Op 5 september 2006 heeft Stork in een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders het proces, verloop en uitkomst van het onderzoek besproken met de aandeelhouders en tevens een toelichting gegeven op haar strategie.

Stork heeft haar verbazing geuit over het feit dat Centaurus en Paulson niet tijdens de Bava van 5 september j.l. hun standpunt bekend hebben gemaakt. Stork is van mening dat de huidige onrust en het verzoek tot het wederom houden van een Bava niet in het belang van de onderneming, klanten en andere stakeholders zijn. Stork heeft evenwel toch aan het verzoek tot het houden van een Bava gehoor willen geven.

Stork wijst erop dat de uitkomst van een stemming over het door Centaurus en Paulson verzochte agendapunt niet bindend is. Het beleid van een vennootschap wordt bepaald door het bestuur van de vennootschap.

De Bava zal worden gehouden op 12 oktober 2006 om 14.00 uur in het Okura hotel te Amsterdam. De oproepadvertentie zal tijdig worden gepubliceerd in de Telegraaf, NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en de Officiële Prijscourant. De website van Stork bevat informatie met betrekking tot de komende bava, alsmede die van de Bava van 5 september j.l. en de Ava van 10 maart j.l.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14