Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 september 2006

Dronken bromfietser aangehouden

Enschede

De politie heeft op maandag 18 september om 01.25 uur een 22-jarige man uit Enschede aangehouden. Een getuige meldde bij de politie dat een bromfietser op de Zwedeweg in Enschede tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. Er was aanzienlijke schade ontstaan aan de auto en aan de bromfiets. Na de aanrijding reed de bromfietser weg in de richting van de Usselerweg. Politieagenten stelden direct een onderzoek in en troffen de man met zijn beschadigde bromfiets aan op de kruising Usselerweg/Buitenweg. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het politiebureau werkte de verdachte mee aan een ademanalysetest. De uitslag was 1,30 promille. De verdachte kon na verhoor worden vrijgelaten. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. (06-119196)

Twee wielrenners gewond naar ziekenhuis

Ambt Delden

Twee wielrenners uit Almelo zijn bij een ongeval op de Almelosestraat in Ambt Delden gewond geraakt. De man (65) en vrouw (44) fietsten op zondag 17 september om 12.00 uur met een aantal wielrenners over het fietspad richting Bornerbroek. De vrouw reed over een steen, raakte uit balans en kwam ten val. De fietser achter haar kon haar niet ontwijken. Hij reed over haar heen en kwam ook ten val. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-119019)

Conducteur door vrouw mishandeld

Hengelo

De politie kreeg op zondag 17 september om 19.45 uur een melding van een mishandeling van een conducteur op het station in Hengelo. Op het station was men bezig met een toegangscontrole. Een 23-jarige vrouw uit Den Haag had haast en wilde haar trein halen. Zij omzeilde de controle en werd op de trap tegengehouden door een 44-jarige conducteur. De vrouw was het er niet mee eens en krabde de conducteur over zijn arm. Ook probeerde zij hem te trappen. De vrouw werd meegenomen naar de stationshal en overgedragen aan de politie. Deze hield de 23-jarige aan en nam haar voor verhoor mee naar het politiebureau. De conducteur heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie draagt de zaak over aan de spoorwegpolitie. (06-119117)

Politie zoekt fietseigenaar

Delden

De afdeling Hof van Twente van de politie is op zoek naar de eigenaar van een fiets die op 8 september 2006 is aangetroffen op de Van Nispenweg in Delden. De vrijwel nieuwe herenfiets, merk Batavus Staccato en hoofdzakelijk zwart van kleur, werd door een notoire fietsendief te koop aangeboden. De fiets zat met een kettingslot vast aan een paal. De politie wil de fiets graag teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Deze wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.