Gemeente Rotterdam

Nr. 176
18 september 2006

Rotterdam en WBR tekenen productieafspraak

Het college van burgemeester en wethouders heeft de woningbouwproductie tot eind 2007 verder veiliggesteld door een productieafspraak met het Woningbedrijf Rotterdam (WBR). Vrijdag 15 september heeft wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) met de bestuursvoorzitter van WBR, Arjan Schakenbos, hiertoe een overeenkomst ondertekend. WBR verplicht zich hiermee tot de start bouw van in totaal 508 woningen in 2006 en 2007.

In de productieafspraken maken de gemeente en corporaties afspraken over het aantal te bouwen woningen en de locaties daarvan in de stad. Per project zijn afspraken gemaakt over de parkeervoorziening bij de woningen. De afspraken zijn een belangrijke garantie voor het behalen van de collegedoelstelling om jaarlijks met de bouw van minimaal 3.200 woningen te starten.

Voor wethouder Karakus en het WBR was het de eerste keer dat er een afspraak is gemaakt over de productie van nieuwe woningen. Met de andere corporaties heeft de gemeente begin dit jaar vergelijkbare productieafspraken gemaakt. Inclusief de afspraak met WBR hebben de afspraken betrekking op de 'start bouw' van in totaal ruim 6.200 woningen door corporaties in 2006 en 2007.

De afgelopen drie jaar is in Rotterdam ieder jaar gestart met de nieuwbouw van minimaal drieduizend woningen. Voor het merendeel ging het om middeldure en dure woningen, omdat daaraan in de stad een tekort is.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam