Ingezonden persbericht


Media alert

18 september, 2006

Nieuw gevaar voor eindpuntbeveiliging: USBDumper steelt ongemerkt data van USB-flashdrives

Centennial Software, ontwikkelaar van IT-beveiligings- en asset management-oplossingen, waarschuwt voor een nieuw eindpuntbeveiligingsrisico genaamd USBDumper. Deze hack tool is ontworpen om bestanden ongemerkt te kopiëren van een USB-flashdrive die verbonden is met de pc. De tool brengt daarnaast de drive in kaart. Hierdoor hebben kwaadwillende personen een overzicht en kunnen zo data stelen of zelfs verwijderde bestanden terughalen. Om dit en andere beveiligingsrisico's te voorkomen biedt Centennial een gratis testversie van zijn eindpuntbeveiligingssoftware DeviceWall aan.

"USBDumper is een zeldzame en gevaarlijke applicatie omdat het een geheel nieuwe werkwijze heeft om data te stelen", aldus Matt Fisher, vice-president marketing bij Centennial Software. "Voorheen gebruikten datadieven draagbare opslagmedia om informatie van computers te downloaden. USBDumper werkt anders. De applicatie installeert zich op de pc, dus mobiele werkers moeten vandaag de dag nog beter opletten. De informatie op USB-drives moet voorzien worden van encryptie, zeker wanneer je de data meeneemt naar een andere omgeving."

(162 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Kijk voor een video van USBDumper op Centennial's beveiligingsblog: www.watchyourend.com/videos/usb_dumper/

Voor meer informatie over USBDumper kijk op: http://www.secuobs.com/news/07062006-sstic_usbdumper.shtml

Over Centennial Software

Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's. Meer informatie op: www.centennial-software.com.

Over DeviceWall

DeviceWall van Centennial Software verkleint dramatisch het aantal bedreigingen voor uw IT beveiliging doordat een organisatie actief bij kan houden welke draagbare opslagapparaten verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. DeviceWall ondersteunt legitiem gebruik van apparaten door geautoriseerde werknemers terwijl het tegelijkertijd alle andere lokale en draadloze verbindingen blokkeert. DeviceWall is uitgeroepen tot beveiligingssoftwareproduct van het jaar tijdens de Techworld Awards 2006. Kijk voor meer informatie of een gratis testversie op: www.devicewall.com.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com