Gemeente Ferwerderadiel

Bekendmakingen week 38-2006

De burgemeester van Ferwerderadiel maakt bekend dat:

aanvragen om bouwvergunningen zijn ontvangen van:

* de heer S. Kingma voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Doniastrjitte 7 te Burdaard;
* de heer J. Hellema voor het plaatsen van een garage/berging op het perceel Doniaweg 34 te Hallum;
* de heer Y. Boonstra en de heer W. de Wijn voor het plaatsen van een overkapping op het perceel De Skou 2/4 te Hallum;
* de heer B. van der Goot voor het plaatsen van een berging op het perceel Kerkpad 3 te Marrum;
* mevrouw T. Feenstra voor het plaatsen van een carport op het perceel Great Sminia 11 te Ferwert;
* de heer J.J. Hulder voor het oprichten van een mestsilo op het perceel Zuidermiedweg 6 te Hallum. aanvraag om bouwvergunning 1e fase is ontvangen van:
* fam. Schippers en v.d. Werff voor het vergroten van een woning op het perceel Hellingpad 6 te Burdaard. Op 26 september a.s. om 14.00 uur zullen twee leden van de welstandscommissie Hûs en Hiem in het gemeentehuis bouwplannen in een openbare vergadering behandelen. Gedurende de vergadering wordt een schriftelijk advies aan het college van burgemeester en wethouders opgesteld. De indiener van het bouwplan, mogelijk met adviseur, is hierbij welkom. Ook andere belanghebbenden kunnen de vergadering bijwonen. Wilt u meer informatie over de agenda, dan kunt u contact opnemen met onze medewerker, de heer Jan van Asperen, 0518-418836, E-mail j.van.asperen@ferwerderadiel.nl

aanvraag om sloopvergunning is ontvangen van:

* de heer S. Zijlstra voor het gedeeltelijk slopen van het dak van een veestalling op het perceel Wirdsterterp 2 te Wânswert. bouwvergunning is verstrekt:

* Op 6 september 2006 aan de heer M. Politiek voor het oprichten van een sleufsilo op het perceel Patroanswei 2 te Hegebeintum;
* Op 6 september 2006 aan Mts Deelstra voor het oprichten van een sleufsilo op het perceel Flieterpsterdijk 28 te Reitsum. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na verstrekking van een beschikking bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Ontwerpbesluit Archeologisch Monument
Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat bij het college een ontwerpbesluit van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek is binnengekomen van de heer K.J.van der Hem voor het oprichten van een aardappelloods op het perceel kadastraal bekend gemeente Hallum, sectie F, nummer 456, Rijksmonumentennummer 455354/Locatie Bangma-State, plaatselijk bekend Wildlandsweg 5 te Hallum. Ingevolge artikel 3:16 lid 1 van de Awb en artikel 14a lid 2 van de Monumentenwet 1988 ligt het ontwerpbesluit met ingang van 21 september 2006 gedurende zes weken op het gemeentehuis ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijke en mondelinge zienswijzen bij ons college indienen.

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat bij het college een verzoek om bouwvergunning en vrijstelling van de bestemmingsplan-voorschriften is binnengekomen van:
* mevrouw M. Terpstra ten behoeve van de realisatie van een schoonheidssalon in het bijgebouw op het perceel aan Memerdastate 20 te Hallum;
* familie Bouma ten behoeve van de realisatie van een woning aan Marrumerweg 2a te Ferwert Aangezien ons college voornemens is voor de aanvraag een vrijstelling te verlenen met gebruikmaking van de vrijstellingsmogelijkheden op grond van artikel 19 van de WRO, ligt de aanvraag met ingang van 21 september 2006 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar bedenkingen bij ons college kenbaar maken.