Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwe gasaansluitingen in IJsselmonde

In 2006 en 2007 vervangt ENECO NetBeheer ruim 6500 gasaansluitingen.

ENECO NetBeheer beheert als onafhankelijk bedrijf het gas- en elektriciteitsnet in IJsselmonde. Vanaf september 2006 zal ENECO NetBeheer in IJsselmonde ruim 6500 gasaansluitingen renoveren. Ook zal 35 kilometer gasleiding in de straten vervangen worden. De werkzaamheden zullen duren tot eind 2007.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het vijfjarenplan om verouderde gasaansluitingen en hoofdleidingen in de regio Rotterdam en omstreken te vervangen door kunststof aansluitingen.

Alle betrokken bewoners worden door ENECO NetBeheer hierover uitgebreid schriftelijk geïnformeerd. De werkzaamheden en afspraken worden in nauw overleg tussen de gemeente en ENECO uitgevoerd om de overlast te beperken. De werkzaamheden vinden zowel buiten in de straat, als binnen in de woning plaats. Buitenshuis wordt de leiding vervangen, binnenshuis wordt de aansluitleiding deels vervangen en behandeld. Daarvoor wordt de gastoevoer tijdelijk onderbroken. Daarvoor is het noodzakelijk dat de betrokken bewoners op het moment van de werkzaamheden thuis zijn.

In overleg met de gemeente start ENECO NetBeheer alvast op beperkte schaal met een aantal flats in IJsselmonde. Daarna komen de overige woningen aan de beurt. In 2005 is ENECO NetBeheer al gestart met het vervangen van gasaansluitingen in de wijk Charlois te Rotterdam. Naast dit renovatietraject zal ENECO Netbeheer ook inspecties aan de gasaansluitingen in deze regio uitvoeren.