Provincie Drenthe

Overdracht Balloërveld en Kniphorsterbos: "Havelte-Oost ook naar terreinbeheerders"
18 Sep 2006

Gedeputeerde Ali Edelenbosch (PvdA) hoopt dat het militair oefenterrein Havelte-Oost binnen afzienbare tijd kan worden overgedragen aan Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Ze sprak deze wens vandaag uit tijdens de plechtigheden rond de overdracht van de oefenterreinen Balloërveld en Kniphorsterbos aan Staatsbosbeheer. Eerder op de dag nam Defensie het nieuwe militair oefenterrein `De Haar' ten zuiden van Assen in gebruik.

De gedeputeerde memoreerde op het Balloërveld aan de onrust die eerder dit jaar ontstond, toen berichten verschenen dat het natuurterrein te koop zou worden aangeboden. Ze zei blij te zijn dat alles is goed gekomen en dat volgens oude afspraken het eigendom nu wordt overgedragen aan Staatsbosbeheer. Die afspraken gelden volgens Edelenbosch ook voor Havelte-Oost. Ze riep de betrokken partijen op tot een "stevige inzet om ook dit militair oefenterrein aan de toegezegde en beoogde eigenaren over te dragen".

Ze prees het ministerie van Defensie voor de zorgvuldige manier, waarop de militaire terreinen de afgelopen jaren zijn beheerd en gebruikt.