Beginnend modeontwerpster prominent aanwezig op Prinsjesdag

Psychonaut records

http://www.gathering.nl

Den Haag maandag 18 september, meerdere politicas binnen de Haagse politiek zullen morgen op Prinsjesdag met voor geduchte concurrentie zorgen in de strijd om de aandacht van de media.

Lousewies van der Laan D66, Sharon Dijksma PvdA, Godelieve van Heteren PvdA en Ing You Tan PvdA, zullen ieder in de ridderzaal verschijnen met unieke tot zelfs vorstelijke haar- en hoofd creaties van de modeontwerpster Ingeborg Steenhorst.

Ingeborg Steenhorst, is een jonge startende Nederlandse modeontwerpster die zich heeft toegelegd op het ontwerpen van bijzondere mode creaties voor in het haar of op het hoofd. De hele afgelopen week gonsde het op het binnenhof dagelijks over de ontwerpster die beladen met kleurige hoedendozen vol bijzondere creaties, op privé afspraak langs ging bij politicas in het gebouw van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Het is vrij uitzonderlijk dat een jonge Nederlandse ontwerpster zoveel politicas tegelijkertijd mag kleden met een creatie voor Prinsjesdag. Steenhorst maakt hierdoor als ontwerpster misschien wel eens de carrière break-through van het jaar.

Het is werkelijk waanzinnig hoe men op mijn creaties reageert, aldus Ingeborg Steenhorst. Zou gauw vrouwen, maar ook mannen, mijn haar en hoofd creaties zien loopt het water ze figuurlijk in de mond. Het is net of men in een snoepwinkel naar de lekkerste snoepjes staat te kijken. Mijn creaties zijn echter geen hoeden maar eerder een soort sieraad of decoratie die je draagt op het hoofd of in het haar. Wat meteen opvalt aan de creaties van de ontwerpster is het gebruik van volle contrastrijke kleuren en de zeer bijzondere vormen. Haar werk is een feest op zichzelf en vormt door de bijzondere vorm voor een ware revolutie in hoedenland. Voor haar creaties gebruikt de ontwerpster bijzondere materialen als zijdebloemen, gedroogde vruchten en bladeren van exotische planten, veel luxe veren, glaskralen, halfedelstenen, Swarovski kristal en uiteenlopende stoffen. Haar materialen verzamelt ze overal. Van antiekmarkten, verzamelaarbeurzen tot curiosawinkeltjes in binnen- en buitenland. Alle creaties worden volledig met de hand gemaakt en zijn allemaal unicas. Als koper wordt men dus de trotse bezitter van een unieke creatie waarvan er maar
1 van op de wereld bestaat. Naast dat men de creatie kan dragen kan men er ook van genieten als een op zichzelf staand mode-kunstwerk.

Zeer recentelijk (zondag 17 sept.) heeft de ontwerpster een tentoonstelling gehad van haar werk tijdens het jaarlijkse hoedenevenement Chapeau voor Buren. De tentoonstelling liet een selectie van de meest avontuurlijke creaties van de ontwerpster zien. Meer dan tweeduizend bezoekers hebben de tentoonstelling getiteld Born to be Wild, bezocht. Op 30 september zijn de creaties van de ontwerpster te zien in het haar en op het hoofd van de modellen, die de couture winter collectie 2006 showen van de Nederlandse modekoning Sheguang Hú (www.hufashion.com) tijdens een modeshow in de Catharinakerk te Doetinchem.

Maar morgen zullen al vele ogen gericht zijn op de bijzondere creaties van Ingeborg Steenhorst wanneer deze door de politicas worden gedragen op Prinsjesdag.

Einde persbericht

Voor fotomateriaal, informatie of een persoonlijk interview kunt u terecht bij:

Ingeborg Steenhorst
Mobiel: 0031 (0)6 26 47 66 88
E-Mail: ingeborg@chiquegothique.com
Website: www.chiquegothique.com

Recente persfotos van een pasmoment tussen Ingeborg Steenhorst met politica Godelieve van Heteren zijn te verkrijgen via de fotobeeld afdelingen van G.P.D en W.F.A.

Digitale rechtenvrije hoge resolutie fotos van de creaties, kunt u rechtstreeks op vragen bij de ontwerpster zelf.