Samenwerking Ictopus en K W 1 College voor Het nieuwe leren

Ictopus

In reactie op 'het nieuwe leren' ontwikkelt Ictopus Business Solutions in samenwerking met het Koning Willem I College een nieuw Logistiek systeem (voorheen ook wel Leerling-volgsysteem genoemd) voor BVE- en VO-instellingen. Het bestaande pakket Microsoft Dynamics AX vormt de basis voor dit nieuwe Logistiek systeem.

Het nieuwe Logistiek systeem verzorgt de registratie van de studenten, vastlegging van de individuele doelstellingen en biedt verder de mogelijkheid om de prestaties en activiteiten van de studenten ten opzichte van hun doelstellingen te volgen. Microsoft Nederland zegt het volgende:
Michael Kleine, Manager Education Hoger Onderwijs bij Microsoft Nederland is blij met het initiatief van Ictopus en het Koning Willem I College. Verder geeft Michael aan dat de markt zit te wachten op een geïntegreerde Microsoft oplossing. Door Microsoft Dynamics AX als basis te gebruiken, kunnen belangrijke koppelingen worden gerealiseerd. Zo kan het nieuwe Logistiek systeem eenvoudig worden gekoppeld aan Word, Excel en Outlook. Bovendien kan Sharepoint worden geïntegreerd waardoor de toegankelijkheid van gegevens voor docenten en studenten wordt vergroot. Natuurlijk zal het nieuwe Logistiek systeem ook te koppelen zijn aan andere pakketten.

Het nieuwe Logistiek systeem van Ictopus wordt dusdanig ontwikkeld dat het voldoet aan de wettelijke standaard. Instellingen kunnen vervolgens zelf bepalen of hierop nog aanpassing of uitbreidingen gewenst zijn die door de instelling zelf of door Ictopus kunnen worden gerealiseerd.

Ictopus Business Solutions heeft in het Koning Willem I College zijn eerste participant gevonden voor de ontwikkeling van het nieuwe Logistiek systeem. Daarnaast is Ictopus in gesprek met diverse partijen voor participaties. Voor de ontwikkeling zal uiteindelijk een samenwerking aan worden gegaan met drie participanten. Er is dus nog ruimte voor twee participanten. Geïnteresseerde partijen kunnen vanzelfsprekend contact opnemen met Ictopus Business Solutions. Als het Logistiek systeem volledig is ontwikkeld, wordt dit op de markt aangeboden.

Het nieuwe Logistiek systeem is gereed in het vierde kwartaal van 2007. Ruim op tijd voor de invoering van 'Het nieuwe leren[FOUT' in schooljaar 2008/2009. Gedurende het jaar 2007 zullen wel al verschillende pilotversies verschijnen.

Het nieuwe leren
Bij het nieuwe leren wordt niet meer uitgegaan van studeren in een bepaalde vakrichting, maar van studeren voor een specifiek beroep. Voor ieder beroep worden de bijbehorende competenties bepaald. Studenten verbeteren in hun leerproces competenties. Vanzelfsprekend vereist dit ook een nieuwe manier van leerlingen volgen die momenteel nog niet voor handen is. Ictopus zal voorzien in deze behoefte met het nieuwe pakket dat momenteel wordt ontwikkeld. Het nieuwe leren gaat in vanaf schooljaar 2008/2009. Ictopus Business Solutions
Ictopus Business Solutions biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft Dynamics AX. Ictopus Business Solutions concentreert zich hierbij op het marktsegment Onderwijs. Naast het leveren van standaard Microsoft Dynamics AX heeft Ictopus Business Solutions voor dit marktsegment specifieke brancheoplossingen ontwikkeld.