AutoRai

BMW nummer 1 in duurzaam ondernemen binnen de automobielindustrie

(9/18/2006)
BMW Group is op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen binnen de automobielindustrie de nummer één van de wereld. Tot deze conclusie komt SAM Group in het laatste onderzoek voor de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Met dit resultaat kan BMW Group haar toppositie van vorig jaar met succes continueren en is daarmee de enige onderneming in de autobranche die sinds de start van de Index in 1999 zonder onderbreking in de Dow Jones Sustainability Index World en in de Europese Dow Jones Sustainability STOXX Index is vertegenwoordigd. Het binnen deze Indexen belegde vermogen bedraagt dit jaar ca. 5 miljard US Dollar.
SAM Group analyseert jaarlijks 2.500 ondernemingen op het gebied van ecologische, sociale en economische prestaties en kiest de beste 10% voor de Dow Jones Sustainability Indexes. Gelet wordt hierbij ook op branchespecifieke uitdagingen. Voor de automobielindustrie zijn dat bijvoorbeeld de klimaatverandering of de ecologische en sociale standards bij toeleveranciers.

Duurzaam ondernemen is voor BMW een belangrijk facet van de ondernemingsstrategie. Zo werken de ingenieurs van BMW Group al jaren intensief aan verlaging van het zogenoemde vlootverbruik. Naast de vervolmaking van benzine- en dieselmotoren behoren daartoe ook de elektrificering van diverse mechanische componenten en de omzetting van waterstof in de verbrandingsmotor. Met BMW CleanEnergy toont de onderneming haar visie op C02-vrij autorijden.
Milieu-managementsystemen op elke productiefaciliteit helpen mogelijk negatieve uitwerkingen op het milieu te vermijden. Hoge sociale standards zijn voor medewerkers van BMW Group al tientallen jaren een verworvenheid. Bovendien toont BMW haar sociale betrokkenheid op velerlei gebied, niet alleen in de directe omgeving van haar vestigingen, maar ook over de gehele wereld.
De Dow Jones Sustainability Index is samengesteld uit globale en Europese indexen. Dow Jones Sustainability Index is als eerste wereldwijde Milieu- en Duurzaamheidsindex opgericht in 1999 en wordt sindsdien jaarlijks door SAM Group in Zürich in samenwerking met Dow Jones Indexes en STOXX Ltd. gepubliceerd.

Interessante links naar andere BMW websites met additionele en achtergrondinformatie over dit persbericht en meer informatie over BMW Corporate Sustainability is te vinden op
www.bmwgroup.com/responsibility.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster