Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 september 2006

Vrijwilligersprijs De Baarsjes voor Kinderkunstproject

De Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2006 is gewonnen door het Kinderkunstproject van o.a. Ella Arps. De twee andere genomineerde projecten waren "Huiselijk geweld is niet normaal " van Stichting Anahda en de Toekomst en de website www.verbaarsjes.nl van Verbaarsjes.

Mirjam Smeels, portefeuillehouder Welzijn De Baarsjes maakte afgelopen zaterdag tijdens de Baarsjesdag de uitslag bekend. Naast een beker ontving de winnaar ook een bedrag van 500 euro. De andere genomineerden kregen een oorkonde. In totaal waren er 8 aanmeldingen. Mirjam Smeels deed een oproep aan de vrijwilligersorganisaties om zich massaal aan te (laten) melden voor de eerstvolgende verkiezing op de Baarsjesdag 2007. Zij zei dat zij het komende jaar de organisaties van dichtbij wil gaan volgen.

winnaar

De jury (Maribi Gomez, Joke Padmos en Jan Voetberg) was enthousiast over het winnende project. Een aantal van zo'n 55 kinderen en 60 ouderen hebben gezamenlijk schilderijen gemaakt, die in de Postjesbuurt voor het raam van benedenwoningen zijn geëxposeerd. Volgens de jury sloeg het project een brug tussen oud en jong en tussen verschillende etnische groepen. Daarnaast heel creatief en stimulerend. Het project had een grote positieve uitstraling, niet alleen binnen De Baarsjes maar ook daarbuiten.

andere genomineerden

Het project "Huiselijk geweld is niet normaal" was volgens de jury heel bijzonder. Stichting Anahda en de Toekomst heeft met dit project om huiselijk geweld bespreekbaar temaken bij Marokkaanse bewoners van De Baarsjes haar nek uitgestoken en dat is zeer te waarderen en dient als een goed voorbeeld! Durven is een groot talent.

Het project Verbaarsjes.nl is een website dat zich richt op de bewoners, organisaties en bedrijven van stadsdeel De Baarsjes. Doel van dit project is om zo veel mogelijk mensen op de hoogte te houden over hun stadsdeel. Dit aan de hand van nieuwsbrieven, activiteiten, informatieverstrekking etc. De website heeft een groot bereik; Bijna 150 personen kijken per dag op de site van Stadsdeel De Baarsjes.