Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wethouders Dierenwelzijn vinden elkaar in Ransdorp

Landelijke afspraken voor invulling nieuwe portefeuille

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen, is in een aantal Nederlandse gemeenten, waaronder ook stadsdeel Amsterdam-Noord, een portefeuille Dierenwelzijn ingesteld. Portefeuillehouder Harm Jan van Schaik hecht veel waarde aan een goede invulling van deze nieuwe portefeuille. Samen met de betrokken wethouder uit Alphen aan de Rijn, organiseerde hij afgelopen woensdag een landelijke conferentie voor alle wethouders Dierenwelzijn in Ransdorp.

Hoewel de twaalf betrokken portefeuillehouders alle politieke stromingen vertegenwoordigen, wisten zij tijdens de conferentie duidelijke afspraken te maken over de toekomstige invulling van de portefeuille Dierenwelzijn. Zij spraken af elkaars krachten, zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau, te bundelen, door beleidsinformatie te gaan delen en elkaar regelmatig te ontmoeten. Bij die bijeenkomsten kunnen in de toekomst dan ook vertegenwoordigers van belangenverenigingen zoals de dierenbescherming uitgenodigd worden. Daarnaast gaan de verschillende gemeenten samenwerken om hun inwoners actief voor te lichten over het onderwerp dierenwelzijn.

Ten slotte willen de portefeuillehouders gemeenschappelijk beleid ontwikkelen om overlast door dieren, bijvoorbeeld duiven, op een diervriendelijke wijze aan te pakken.

De volgende bijeenkomst vindt in februari 2007 plaats in Schiedam.

Deelnemende gemeenten waren:

Alphen aan den Rijn Enschede

Amsterdam Centrum Heerhugowaard

Amsterdam-Noord Purmerend

Amsterdam Oud Zuid Schiedam

Castricum Zaandam

Den Haag Delft