Gemeente Spijkenisse


't Spil viert 10-jarig bestaan met jubileummarkt

18 september 2006

In oktober bestaat 't Spil, het Spijkenisser Informatie Loket voor wonen, zorg, welzijn en Wvg, tien jaar. Het jubileum wordt op 10 oktober gevierd met een feestelijke markt in de hal en burgerzaal van het stadhuis. 't Spil organiseert deze middag samen met elf samenwerkende organisaties. Wethouder Hanneke Hamerslag opent de markt.

Er zijn diverse informatiestands en er zijn leuke activiteiten. Het programma is als volgt:
13.30 uur: wethouder Hanneke Hamerslag opent de jubileummarkt 13.45 - 16.00 uur: cholesterol meten, advies van een diëtiste en een presentatie over alarmering bij de stand van de Zorg en Welzijn Groep 14.00 - 14.45 uur: tafeltenniswedstrijd georganiseerd door de Werkgroep Gehandicapten Spijkenisse
13.30 - 16.00 uur: rollatorwerkplaats van Stichting Welzijn Ouderen. Hier kunnen bezoekers hun rollator laten nakijken en repareren 15.10 - 15.25 uur: demonstratie `actief gym' georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen
15.30 uur: verloting van leuke prijzen door de acteur Gaby Jansen. Gaby Jansen luistert de middag op met zijn rake uitbeelding van allerlei typetjes.

Ontstaan van `t Spil
Op 18 september 1996 gaf de gemeenteraad van Spijkenisse groen licht voor de oprichting van 't Spil. Doel was het realiseren van één loket waar de klant terecht kon voor informatie en advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De gemeente ging daarbij een samenwerkingsverband aan met de Stichting gezinsverzorging en maatschappelijk werk VPR, de Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse, de stichting kruiswerk ZHE en de algemene stichting ouderenzorg Spijkenisse. 't Spil werd op 1 oktober 1996 officieel geopend.

Inmiddels heeft 't Spil elf samenwerkingspartners. Met de invoering van de Wmo op 1 januari 2007 krijgt 't Spil een nog bredere functie. De ontwikkeling daarvan is momenteel in voorbereiding.

De jubileummarkt wordt georganiseerd door 't Spil, Stichting Welzijn Ouderen, de Zorg en Welzijn Groep, Stichting MEE, Regionaal Steunpunt Mantelzorg, de Klussendienst, Woonzorg Nederland, de woningcorporaties Woonbron, Maasdelta en de Leeuw van Putten, en de organisaties de Zuidwester, Werkgroep Gehandicapten Spijkenisse en de gemeente Spijkenisse.