Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 174

datum: 18 september 2006

Burgemeester vervroegt sluitingstijd Club Quality na vechtpartijen

Burgemeester Van Vliet-Kuiper heeft Club Quality aan de Utrechtseweg 46 afwijkende sluitingsuren opgelegd. De maatregel is ingegaan per 14 september en geldt voor de duur van een half jaar. De maatregel volgt op het uit de hand lopen van het openingsfeest van het café, in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september. Toen moest de politie tot twee keer toe stevig optreden om vechtpartijen in en voor de horeca-inrichting te beëindigen. Ook constateerde de politie dat de sluitingstijd die nacht met tenminste een uur (6 uur, in plaats van 5 uur 's ochtends) is overtreden. De sluitingstijd is voor het komend half jaar gesteld op 24.00 uur. De burgemeester heeft de eigenaar van het café tevens gewaarschuwd dat nieuwe verstoringen van de openbare orde kunnen leiden tot sluiting van Club Quality.

De burgemeester neemt de gebeurtenissen rond Club Quality hoog op. Tot voor kort zat in dit horecapand café Replay, waartegen al eens een zelfde maatregel is getroffen, na klachten over aanhoudende ernstige geluidshinder uit de omgeving. De burgemeester constateerde toen dat de formule van danscafé niet past in de woon- en winkelomgeving waarin het café gelegen is. Juist daarom waren er zeer heldere afspraken gemaakt met de nieuwe eigenaar: Club Quality zou het karakter krijgen van een buurtcafé, met daarbij passende activiteiten en inrichting. De programmering (met een DJ uit de dansscène) van het openingsfeest doet echter vermoeden dat men zich tegen alle afspraken in toch richt op de oude klantenkring van Replay. De burgemeester eist nu van de café-eigenaar dat hij vóór 14 maart 2007 een veiligheidsplan opstelt, op basis waarvan zij zal besluiten of het café vanaf die datum weer de oude openingstijden mag hanteren.

Informatie: Jetske Hingst, afdeling Strategie en Communicatie, Concernstaf, telefoon 033 469 43 63 of e-mail jt.hingst@amersfoort.nl

---- --