Mobiele rechten Eredivisie 1 jaar langer bij Sportsplaza

Infostrada bv

Nieuwegein, 18 September 2006

Mobiele rechten Eredivisie 1 jaar langer bij Sportsplaza

De Eredivisie CV en Sportsplaza BV hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van de huidige overeenkomst met 1 jaar. Sportsplaza beschikt nu tot en met het seizoen 2007/2008 over de exclusieve mobiele rechten van de Eredivisie. Zowel Sportsplaza als de Eredivisie CV zijn uiterst tevreden met de contractverlenging.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV: Met het verlengen van onze overeenkomst zijn de Nederlandse voetbalfans verzekerd van de beelden van doelpunten op hun mobiele telefoon. Het contract met Sportsplaza liep een jaar eerder af dan de overige mediacontracten van Eredivisie CV. Dit is nu gelijk getrokken.

Bouk Hoytink, Commercial Manager Sportsplaza: Natuurlijk fantastisch om deze rechten nog een jaar langer te hebben. Sportsplaza heeft in de afgelopen twee seizoenen een flinke groei weten door te maken en dat is zeker ook te danken aan de eredivisie goal alert. We hopen dat er natuurlijk weer veel gescoord gaat worden.

Sportsplaza gebruikt deze exclusieve rechten om de Nederlandse voetbalsupporter een unieke dienst bieden. Met de Goal Alert ontvang je een videoclip van het doelpunt op je mobiele telefoon wanneer er in de eredivisie gescoord is.

Naast de Eredivisie CV, heeft Sportsplaza ook exclusieve contracten gesloten met Ajax, Feyenoord en PSV. De mobiele clubsites voor deze drie clubs zijn onlangs gepresenteerd. Het succes ervan is nu al merkbaar met een verdubbeling van het aantal abonnees in de eerste weken. Bovendien heeft Sportsplaza de rechten verkregen van de Engelse Premier League en is Sportsplaza rechtenhouder van o.a. de Tour de France, Paris Dakar en Wimbledon.