Provincie Zuid-Holland

Boetes voor misdragingen op omleidingsroute

Vorige week is de Provincie Zuid-Holland gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de N 215 tussen Dirksland en Middelharnis. Tijdens de werkzaamheden van fase 1 die tot 9 oktober duren, is de weg volledig afgesloten. Op diverse plaatsten langs de omleidingsroute heeft de politie controles uitgevoerd. Daarbij zijn veel overtredingen geconstateerd.

Wijzigingen in omleidingsroutesTijdens de eerste fase wordt het gedeelte tussen Dirksland en Middelharnis opnieuw geasfalteerd en ingericht volgens het principe Duurzaam veilig. Hiervoor zijn diverse omleidingsroutes verzorgd. Als extra maatregel zijn er voor de spitsuren van de scholen verkeersregelaars geplaatst op de Noorddijk en Boezemweg. Ook is op de kruising N 215/Noorddijk de omleiding aangepast. Alle verkeer uit de richting Ouddorp wordt hier omgeleid over de Noorddijk. Voor de Ovenkeetweg is een inrijverbod ingesteld vanaf de Noorddijk, behalve voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Ook de situatie voor het bestemmingsverkeer van Dirksland is veranderd, die wordt nu ook over de Noorddijk en Westdijk geleid.

ControlesDe afgelopen week is er door de politie op diverse plaatsen gecontroleerd op snelheid en het naleven van de voorrangssituatie, waaronder op de Boezemweg, Noord- en Westdijk. Tientallen bekeuringen voor geen voorrang verlenen door autobestuurders aan overstekende voetgangers op het zebrapad en te hard rijden zijn hierbij uitgedeeld. Ook de komende weken gaat de politie hiermee door.

Veel belangstelling voor informatiebijeenkomst Er was veel belangstelling voor de informatiebijeenkomst over de N 215, die de provincie Zuid-Holland donderdag 7 september organiseerde in verenigingsgebouw De Schakel in Dirksland. Bewoners van het eiland Goeree-Overflakkee kwamen een kijkje nemen bij de tekeningen van de onderhoudswerkzaamheden en bijbehorende omleidingsroutes. Tijdens een presentatie werden de plannen toegelicht en na afloop konden bewoners terecht bij vertegenwoordigers van de provincie voor de beantwoording van individuele vragen. De presentatie van de informatiebijeenkomst en de bijbehorende animatie van de onderhoudswerkzaamheden zijn via deze website www.N215.nl te bekijken.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22