Landstede


Winterkledingcollectie in rekken ZieZo

De medewerkers van de tweedehands kinderkledingwinkel ZieZo in Dalfsen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het verwerken van de winterkledingcollectie. Inmiddels hangt de meeste winterkleding in de winkel.

ZieZo is een idee van Landstede en van de stichting Vluchtelingenwerk. Stage is een vast onderdeel van de een cursus NT2 maar het bleek lastig om voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed spreken een stageplaats te vinden. Dit is een uitstekende oplossing, zegt coördinatrice Jannet Enoch want.

De cursisten leren in de echte praktijk met klanten omgaan en de mensen die kleding aanbieden te ontvangen. Ze maken bijvoorbeeld duidelijk dat 50% van de opbrengst voor de aanbieder is.

En ook moeten ze uitleggen dat kleding die na drie maanden niet verkocht is, naar Stichting Oost-Europa gaat. Daarbij leren ze een administratie bij te houden.

Volgens Jannet is de stap naar een praktijkstage groot, vooral voor allochtonen. Ze moeten eerst even over een drempel heen, maar het maakt het een stuk makkelijker dat ze het nu gezamenlijk doen. De cursisten kunnen hier ontzettend veel van leren.

Jannet ziet vele mogelijkheden in het project. Als het gaat lopen kunnen we ZieZo uit gaan breiden. We overwegen om dan bijvoorbeeld het uitvoeren van kleine werkzaamheden aan te gaan bieden.

ZieZo is gevestigd achter het Beatrixgebouw aan de Ruitenborghstraat 56 in Dalfsen. De openingstijden zijn:
Woensdag : 9.00 12.00 en 13.30 16.00 uur
Donderdag: 9.00 12.00 uur
Vrijdag: 19.00 20.30 uur