Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 18 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 18-09-2006

Met onder meer: dodelijk ongeval, fietsen en rookschade

Man doodgeschoten

Zaandam, maandag 18 september 2006, 0640 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de dood van een 42-jarige Zaandammer die maandagochtend rond tien over half zeven in het portiek van zijn woning aan de straat Poelenburg werd neergeschoten. De afdeling Forensische Opsporing stelt op de plaats van het delict een sporenonderzoek in. Hiervoor is een gedeelte van de straat afgezet. De recherche heeft een team grootschalige opsporing gestart en verzoekt getuigen kontact op te nemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

Dodelijk ongeval

Zuidoostbeemster, maandag 18 september 2006, 08:12 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een verkeersongeval waarbij een 10-jarige fietser uit Zuidoostbeemster om het leven is gekomen. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Purmerenderweg met de Zuiddijk. Een personenauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Purmerend, reed vermoedelijk vanuit Purmerend over de Zuiddijk in de richting van de Rijksweg A7. Bij de kruising met de Purmerenderweg stak de jongen waarschijnlijk vanuit zijn woonplaats de Zuiddijk over en werd daarbij door de auto geschept. Politie, ambulancepersoneel en het traumateam hebben het slachtoffer getracht te reanimeren maar kort na aankomst in het ziekenhuis is de jongen overleden. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het wijkteam Purmer, via 0900-8844.

Gestolen fiets

Zaandam, zondag 17 september 2006, 14:39 uur.

Een 31-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. De man liep op de Houtveldweg met de fiets terwijl hij de achterkant optilde omdat het voertuig nog op slot zat. De man verklaarde dat hij het voertuig uit de fietsenstalling had meegenomen omdat hij een fiets nodig had voor zijn werk. De fiets werd teruggezet en de man werd na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Veelpleger gooit fietsen te water

Zaandam, zondag 17 september 2006, 22:33 uur.

De politie heeft een 33-jarige Zaandammer en veelpleger aangehouden die op de Wilhelminabrug enkele fietsen te water zou hebben gegooid. Een getuige meldde dat de man aan kwam lopen terwijl hij kennelijk dronken was en vervolgens twee geparkeerde fietsen in de Zaan gooide. Even later gooide de man de fiets van de getuige over de railing waardoor deze op de kade bij de sluis belandde en daardoor zwaar beschadigd raakte. Aan de hand van het signalement van de dader konden agenten de Zaandammer even later aanhouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Dinsdag zal hij worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Rookschade

Zaandam, maandag 18 september 2006, 00:15 uur.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld naar aanleiding van een brandstichting. Tegen de muur van de sporthal van school De Dijk aan de Hogendijk werd brand gesticht achter enkele vuilcontainers. Hierdoor sloegen vlammen en rook door een openstaand raam van de sporthal naar binnen waardoor flinke rook- en roetschade is ontstaan. De brandweer heeft het vuur geblust en de hal gelucht. Met warmtesensoren werd de spouw van de muur gecontroleerd. De hal is vermoedelijk de gehele dag niet meer te gebruiken. Getuigen die nog niet door de politie gehoord zijn worden verzocht kontact op te nemen met het wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.