Politie Amsterdam-Amstelland

Twee aanhoudingen na rechercheonderzoek schietpartij; / Tolkamerstraat (18/09/2006)

Een rechercheteam heeft onlangs naar aanleiding van de schietpartij van 30 augustus in de Tolkamerstraat twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige verdachten woonachtig in Amsterdam. Het onderzoeksteam is nadrukkelijk op zoek naar getuigen van de schietpartij en de daaropvolgende vlucht. De rechercheurs vermoeden dat er vijf verdachten bij deze schietpartij betrokken waren en sluiten dus meer aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer is aan de beterende hand.

Mensen die getuige zijn geweest of informatie hebben over deze schietpartij wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met rechercheurs van Bureau Opsporing district Oost via 0900-8844.

Hieronder het persbericht van 30 augustus j.l.

Man gewond bij schietpartij / Tolkamerstraat In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een nog onbekende man zwaargewond toen er op hem werd geschoten. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. De recherche van District Oost heeft de zaak in onderzoek.

Even na drie uur probeerden meerdere personen een woning aan de Tolkamerstraat binnen te komen via een openstaand raam. Toen het slachtoffer probeerde het raam met een stoel dicht te duwen werd hij beschoten. De man werd geraakt en zakte inelkaar. De belagers, waaronder de schutter, vluchtten weg in de richting van de Tongerenstraat en zijn vooralsnog spoorloos. Een rechercheteam is een uitgebreid onderzoek gestart.