Hoogheemraadschap van Rijnland


Haarlemmermeer
Overname stedelijk water Haarlemmermeer

Persbericht, 15 september 2006

De gemeente Haarlemmermeer heeft vandaag het onderhoud van het stedelijk water overgedragen aan het hoogheemraadschap van Rijnland.

Met de overname onderhoud stedelijk water zetten het hoogheemraadschap en de gemeente een stap die voor veel partijen voordeel kan opleveren. De gemeente draagt de onderhoudsplicht over aan Rijnland, wat een integrale aanpak van het waterbeheer ten goede komt. Als gevolg van deze overname is het hoogheemraadschap van Rijnland voortaan verantwoordelijk voor het verwijderen van het drijfvuil, het baggeren van de watergangen en het onderhoud aan beschoeiingen. Gelijktijdig met deze overname heeft Rijnland overeenstemming bereikt over de kostenverdeling van een aantal rioolgemalen en persleidingen naar de afvalwaterzuiveringsinstallaties in Zwaanshoek en Zwanenburg.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063400 en bij de afdeling Communicatie van de gemeente Haarlemmermeer telefoon 023 - 5676246.